\e07a

De energie in Fibra?!

Fibra Paardenvoeders

 

Naar nieuwsoverzicht

 

Het ene paard is uiteraard het andere niet wanneer het aankomt op energie. Het ene paard is liever lui dan moe terwijl het andere paard altijd aan het stuiteren is. Het karakter speelt hier natuurlijk een grote rol in maar ook het voer heeft invloed op de energie van jouw paard. Ik krijg regelmatig de vraag of Fibra paarden juist rustiger maakt of heter. Nou, het kan allebei!

 

De basis

Voordat we naar het aanvullende voer gaan kijken moeten we eerst bij de basis beginnen, het ruwvoer! Het grootste gedeelte van de energie in het totale rantsoen haalt het paard namelijk uit het ruwvoer. Het ene ruwvoer levert veel meer energie dan het andere. Het zou mooi zijn wanneer je de mogelijkheid hebt het ruwvoer aan te passen aan de behoefte van jouw paard. Heeft jouw paard meer energie nodig kun je kiezen voor rijker ruwvoer en kies armer ruwvoer wanneer jouw paard van zichzelf al genoeg energie heeft.

Het belangrijkste is om ieder paard 24/7 van ruwvoer te voorzien. Dat zorgt voor een gezond verteringsstelsel, een stabiel bloedsuiker en gaat verveling tegen. Ik ben er van overtuigd dat een gezond paard, wat goed in zijn vel zit en happy is ook een goede fijne energie heeft! Ook paarden met overgewicht kun je op een rantsoen zetten met 24/7 ruwvoer. Binnenkort zal ik daar wat over schrijven! Wil je daar nu al meer over weten neem gerust contact op!

 

Aanvullen

Enkel ruwvoer voorziet helaas niet meer in alle vitaminen, mineralen en spoorelementen die een paard nodig heeft. Fibra is afgestemd op het Nederlandse ruwvoer wat wij aan onze paarden voeren en vult juist dat aan waarin het ruwvoer tekort schiet.  Fibra bevat geen ballast en een heel laag suikergehalte. Daarnaast brengt het jouw paard weer dichter bij de natuur en draagt door de samenstelling en de structuur bij aan een gezond paard met een hoge weerstand. Een gezond paard met een hoge weerstand is beter bestand tegen ziekten en aandoeningen en hersteld sneller! En zoals gezegd: Ik ben er van overtuigd dat een gezond paard wat goed in zijn vel zit ook een goede energie heeft! Is jouw paard op zijn huidige rantsoen niet in perfecte conditie of niet helemaal fit kan Fibra bijdragen aan meer energie.

In tegenstelling tot reguliere voeders bevat Fibra weinig snel vrijkomende of “heetmakende” energie zoals suiker en zetmeel. Deze energie kan makkelijk voor teveel ballast voor het paard zorgen, denk aan melasse of moeilijk afbreekbare granen. De energie in Fibra komt voornamelijk uit lijnolie en ruwe celstof, energiebronnen waar een paard goed mee overweg kan. Deze energie komt langzaam vrij waardoor een paard niet heet wordt maar het wel goed kan volhouden. Is jouw paard te heet door veel snelle energie in het rantsoen kan Fibra bijdragen aan meer rust en balans in de energiehuishouding van jouw paard.

 

Nog meer energie!

Op het moment dat een paard meer arbeid gaat leveren gaat de behoefte aan energie omhoog net als de behoefte aan vitaminen, mineralen, spoorelementen en eiwitten (bouwstoffen). Door wat meer Fibra te voeren kun je voorzien in de stijgende behoefte van een paard die prestaties moet leveren. Het voedingsadvies van Fibra is dan ook ingedeeld in 5 verschillende arbeidsklassen van “geen” arbeid tot “zeer zwaar” werk.

Mis je uiteindelijk ondanks verhoging van de Fibra gift toch nog energie, zou je er voor kunnen kiezen om een product bij te voeren die veel snelle energie bevat, dus een hoog zetmeelgehalte. Let wel goed op dat de grondstoffen van dit voer goed bruikbaar zijn voor een paard en er niet teveel ballast in zit. Ik adviseer je graag in een product naast Fibra wat jouw paard aan nog meer energie kan helpen. Merk je na enkele dagen snelle energie bijvoeren dat het energie niveau van je paard beter wordt, kan jouw paard de energie verwerken en omzetten in bruikbare energie. Merk je na een aantal dagen geen verschil, stop er dan mee. Je weet dan dat je op voer gebied eigenlijk niets kan doen om het energie niveau van jouw paard beter te krijgen.

 

 

Persoonlijk voeradvies

De hoeveelheid Fibra welke je paard nodig heeft is afhankelijk van de klasse, discipline en de behoeften van je paard/pony. Wil je persoonlijk advies vul dan ons voerformulier in.

Misschien ook interessant:

Fibra op bezoek bij ons verdeelpunt springstal Celebrity Stables 

Eiwit als bouwstof of energiebron? 

Fibra Anti-itch als kuur inzetten 

 

 

 

Bestel eenvoudig en snel

1
Hoi, vertel waar kan ik je mee helpen?
Powered by