Fibra Anti-itch als kuur inzetten

Fibra Paardenvoeders

 

Naar nieuwsoverzicht

De speciale ingrediënten van Fibra Anti-itch zorgen voor een schoner lichaam door het binden van schadelijke- en afvalstoffen, het ondersteunen van de lever en het in balans brengen van de darmflora. Hierdoor wordt ook het immuunsysteem ondersteund en de weerstand verbeterd.

Door deze eigenschappen is Fibra Anti-itch heel geschikt om ook als kuur in te zetten. Afhankelijk van de gezondheidsklachten van je paard of pony kun je het één maand, twee maanden of zelf langer voeren om je paard/pony van binnenuit te ondersteunen. Daarbij bevat het net als de Premium alle nutriënten die je paard/pony dagelijks nodig heeft, is het laag in suiker en zetmeel en bevat het veel structuur voor een optimale opname en kauwbewegingen.

Speciale ingrediënten in Fibra Anti-itch:

 • Mycotoxinebinders
  Mycotoxine zijn giftige stoffen die worden geproduceerd door schimmels. Deze zijn onzichtbaar en kunnen voorkomen in granen, ruwvoer en gras. Lees hier meer over mycotoxines.
 • Anti-oxidanten
  Antioxidanten bevorderen de inwendige reiniging van het lichaam. Ze gaan vrije radicalen tegen die in sommige gevallen schade kunnen aanrichten aan het DNA en weefsels.
 • Extra Biotine
  Voor extra ondersteuning van huid, vacht en hoeven.
 • Gisten en levende gisten
  Bevorderen de inwendige reiniging en brengen de darmflora in balans.
 • Beta-glucanen
  Dragen bij aan een betere weerstand en ondersteunen het immuunsysteem.
 • Extra vitamine B12
  Tekorten aan B12 kunnen leiden tot gevoeligheid voor allergieën.
 • Extra vitamine D3
  Werkt ontstekingsremmend.

Wanneer kun je een kuur Anti-itch inzetten?  

Overgang weide – stalseizoen.

Wanneer het weide seizoen afloopt en het gras minder groeit zullen paarden/pony meer ruwvoer krijgen en doordat de dagen korter worden en de weersomstandigheden minder gunstig staan veel paarden en pony’s ook meer op stal. Daarbij rijden sommige ruiters vaak ook minder fanatiek of juist fanatieker in de herfst/wintermaanden. Dit heeft allemaal effect op de je paard/pony, waar hij normaal via het gras veel vocht binnen krijgt zal hij nu meer droge stof opnemen en dit heeft effect op de darmwerking en darmflora.

Spierstijfheid

Merk jij dat je paard minder soepel loopt en het langer duurt voor hij los en soepel is aan het begin van de training of (buiten) rit? Dit kan komen doordat je paard/pony door verteringsproblemen niet de benodigde vitamine en mineralen uit zijn voeding kan halen of wanneer de voeding die hij krijgt niet de juiste balans heeft. Fibra bevat een hoge kwaliteit aan eiwitten, essentiële aminozuren en alle belangrijke mineralen voor een goede ondersteuning van de spieropbouw en herstel. Meer weten hierover lees dan onze blog over Fibra en spieropbouw.

(slechte) verharing en/of een doffe vacht

Wanneer de dagen weer korter worden is dit het begin bij paarden en pony’s om te gaan verharen en een nieuwe vacht aan te maken. Afhankelijk van aanleg en management zal er een dikkere of dunnere wintervacht worden ontwikkeld maar het aanmaken van een nieuwe vacht kost altijd wat meer energie. Komt je paard/pony slecht door zijn vacht heen of is zijn vacht niet mooi glanzend? Dan is dit een teken dat hij/zij misschien tekorten heeft en een verlaagde weerstand.

Verminderde weerstand

Een sterk lichaam kan meer verdragen en hertstelt makkelijker dan een verzwakt lichaam. Tekenen van een verminderde weerstand bij je paard/pony kunnen zijn:

– troebele/ vuile ogen
– snotterige neus
– doffe vacht
– minder energie
– vermagering

Verteringsproblemen

Wanneer je paard regelmatig afwijkende mest heeft, gevoelig is op de buik en of een opgeblazen buik vertoond kan dit wijzen op een verstoorde darmflora of een verminderde darmactiviteit.

Huidproblemen

Wanneer je paard letterlijk niet goed in zijn vel zit kan hij/zij ook gevoeliger zijn voor huidaandoeningen. Dit kan er op wijzen dat je paard/pony moeite heeft om het lichaam van binnen uit schoon te houden en afvalstoffen af te voeren. Hierdoor kunnen ontstekingen en irritaties aan de huid niet goed en efficiënt worden opgelost. Veel voorkomende huidaandoeningen zijn bijvoorbeeld mok, rasp en schilfers.

In de herfst & het voorjaar

In deze perioden van het jaar vinden er veel veranderingen plaats voor je paard/pony. Door de korter of langer wordende dagen komt de verharing op gang, het gras veranderd en ook in de hormoonhuishouding vinden veranderingen plaats. Tijdens deze veranderingen kan de weerstand van je paard/pony wel een boost gebruiken! Wil je meer informatie over veranderingen in de herfst lees dan deze blog hierover.

Wormkuur & na medicijn gebruik

Is je paard ziek geweest of heeft hij preventieve medicijnen gekregen dan kan dit de darmflora uit balans brengen en weerstand van je paard/pony verminderen. Denk hierbij aan de jaarlijkse inentingen, wormkuren* of antibiotica.

*Lees hier binnenkort een interessante blog over de we hebben gemaakt in samenwerking met Worm en co.

Hoe zet je een een kuur Anti-itch in?

Door de speciale eigenschappen van Fibra Anti-itch kunnen veel paarden en pony’s baadt hebben bij een kuur. Afhankelijk of je paard/pony merkbare gezondheid en/of weerstand problemen heeft of dat je de kuur meer preventief ter ondersteuning wil in zetten kun je één of twee maanden Fibra Anti-itch voeren.

Hierbij is het belangrijk dat je per dag minimaal 240 gram Anti-itch per 100 kg lichaamsgewicht voert. Dit adviseren we om de speciale ingrediënten in de Anti-itch optimaal hun werk te laten doen en het lichaam te reinigen, de lever te ondersteunen, de darmflora in balans te brengen en hierdoor de weerstand en het immuunsysteem te verbeteren.

Deze minimale hoeveelheid is voldoende voor onderhoud en lichte arbeid. Moet je paard echter zwaarder werk verrichten, is hij/zij nog sterk in de groei, drachtig of lacterend? Dan raden we aan wat meer te voeren. Je kunt er dan voor kiezen meer Anti-itch te geven maar kan de kuur Anti-itch ook ook aanvullen met Fibra Premium. Omdat Fibra alle nutriënten bevat die je paard/pony nodig heeft hoef je geen ander aanvullend voer te geven. Andere producten kunnen zelfs ballast veroorzaken of verhoudingen tussen verschillende nutriënten verstoren.

Voer je op dit moment Fibra Premium? Dan kun je naadloos overstappen op de Anti-itch. Voer je nog geen Fibra? Bouw dan de hoeveelheid Anti-itch gedurende 10 dagen langzaam op en je huidige voer gelijktijdig af. Zo kan de darmflora langzaam aan het nieuwe voer wennen. Daarbij is het verstandig om om de eerste keer even te wegen hoeveel je in een voerschep doet vanwege de structuur en het volume van Fibra.

Twijfel je hoe je de kuur kunt inzetten of hoeveel jouw paard/pony nodig heeft? Neem dan gerust contact op voor een persoonlijk voeradvies. We denken graag met je mee!

 

Wat kun je verwachten?

Wanneer je begint met voeren kan je al na enkele dagen verschil zien in de mest. De levende gisten optimaliseren vrij snel de darmflora en de structuur van Fibra activeert het verteringsstelsel om zijn werk beter te doen.

Na een week kun je verschil merken qua energie, deze wordt constanter en na ongeveer een maand is een groot deel van de afvalstoffen en schadelijke stoffen afgevoerd, door de mycotoxinebinders en het biergist.

Na ongeveer een maand is de weerstand verhoogd door een gezonde darmflora en een schoner lichaam. De beta-glucanen en het hoge omega 3 kunnen vervolgens eventuele ontstekingen en allergische reacties zo veel mogelijk remmen waardoor het gehele lichaam weer meer in balans komt. 

 

Paardenvoeding met speciale ingredienten om verteringsproblemen en huidproblemen te verbeteren.

Meer informatie & bestellen

Klik hier voor de samenstelling & analyses gehalten van de Anti-itch, extra uitleg van alle grondstoffen en beoordelingen van klanten.

Ontdek Fibra!

Wil je eerst ons voer zien, ruiken, voelen en natuurlijk testen of je paard/pony het smakelijk vindt? Voor € 2,50 krijgt je 1 kg Fibra naar keuze GRATIS thuis bezorgd.

Zoek een verkooppunt

We hebben verdelers door heel Nederland.
Vindt er één bij jou in de buurt. 

 

Vond jij deze blog interessant en wil je meer informatie over de speciale ingrediënten in de Anti-itch? Lees dan onze blog: Uitleg over de speciale ingrediënten in Fibra Anti-itch.  

Twijfel je wat Fibra Anti-itch voor jouw paard/pony kan betekenen of wil je persoonlijk voeradvies?
Neem dan vrijblijvend contact op!

 

Bestel eenvoudig en snel

1
Hoi, vertel waar kan ik je mee helpen?
Powered by