Uitleg over de speciale ingrediënten van Fibra Anti-itch

Fibra Paardenvoeders

 

Naar nieuwsoverzicht

Fibra Anti-itch is ontwikkeld met in de basis onze Fibra Premium, net als de Premium voorziet het in alle vitaminen, mineralen en spoorelementen welke je paard/pony naast het ruwvoer nodig heeft. Aan de Anti-itch hebben we echter nog speciale ingrediënten toegevoegd die je paard van binnenuit extra ondersteunen. In deze blog leggen we de specifieke werking uit van deze ingrediënten.

Ontstaan Fibra Anti-itch

Fibra is zoveel mogelijk samengesteld uit natuurlijke grondstoffen. Het is 100% melasse vrij, heel laag in suiker & zetmeel en vormt geen ballast voor het lichaam. Zowel de Anti-itch als de Premium zorgen door de structuur en het volume voor veel kauwbewegingen, een goede speeksel productie en veel ‘’prik’’ voor de darmen. Hierdoor worden de darmen gestimuleerd om actief hun werk te doen en worden alle nutriënten zo optimaal mogelijk opgenomen.

Omdat wij geloven dat gezondheid van binnenuit komt hebben we een speciaal voer ontwikkeld om paarden en pony’s van binnenuit extra te ondersteunen. De speciale ingrediënten in de Anti-itch voeren schadelijke stoffen af, ondersteunen de lever, verbeteren de weerstand en brengen de darmflora in balans.

Speciale ingrediënten:

Lijnzaadolie

Uit onderzoek is gebleken dat het verhogen van het omega 3 gehalte in het rantsoen eraan kan bijdragen dat de allergische reacties in de huid verminderen. (bijvoorbeeld van de Knut mug) Maar omega 3 heeft meer positieve effecten: naast de ontstekingsremmende werking, draagt het ook bij aan de weerstand van merries en veulens, verbeterd het het sperma kwaliteit van dekhengsten en heeft het een positief effect op insuline gevoeligheid.

Mycotoxinebinders

Mycotoxines zijn giftige stoffen die worden geproduceerd door bepaalde schimmels. Ze kunnen in meer of mindere mate voor op granen, voordroog (kuil), hooi en gras en zijn onzichtbaar. Deze mycotoxines verontreinigen het lichaam en belasten daardoor de lever. Dit zorgt voor een verminderde weerstand waardoor er in het lichaam andere problemen kunnen ontstaan zoals ontstekingen in de huid of darmen.

Om de schade van deze toxinen zoveel mogelijk te beperken is er aan Fibra Anti-itch een breed spectrum aan mycotoxinebinders toegevoegd. Deze binders van geselecteerde (bier) gistcelwanden en kleimineralen (o.a. bentoniet en diatomeeënaarde) binden verschillende soorten mycotoxines aan zich waardoor deze door het lichaam afgevoerd kunnen worden. De (myco)toxinen die niet gebonden worden worden door toevoeging van bioactieve componenten onschadelijk gemaakt.

Dit zorgt voor een schoner lichaam en lagere lever belasting. Om de lever nog meer te ondersteunen is er een extract toegevoegd welke de lever ontgift en beschadigd leverweefsel herstelt.

Meer informatie over mycotoxines? Lees onze blog: Mycotoxines onder de loep

 

Antioxidanten

Antioxidanten bevorderen de inwendige reiniging van het lichaam. Ze gaan vrije radicalen tegen die in sommige gevallen schade kunnen aanrichten aan het DNA en weefsels. Vrije radicalen zijn agressieve moleculen die ontstaan bij oxidatieprocessen in het lichaam. Wanneer er te veel vrije radicalen aanwezig zijn of wanneer deze zich op ongewenste plekken in het lichaam bevinden veroorzaken ze schade. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan melkzuur dat in de spieren wordt aangemaakt bij inspanning. Wanneer dit niet voldoende wordt afgevoerd leidt dit tot stijfheid, verzuring en zelfs spierafbraak.

Biotine

Biotine is een wateroplosbare B vitamine en paarde/pony’s zijn niet in staat om dit zelf aan te maken. Daarom moet het via de voeding worden opgenomen. In Fibra zorgt in het bijzonder de luzerne en het biergist voor een bron van biotine wat een gunstig effect heeft op de hoeven, vacht en huid kwaliteit van paarden en pony’s. Daarbij hebben we naast het biotine gehalte uit de grondstoffen ook nog extra biotine toegevoegd.

Extra vitamine D3

Vitamine D3 werkt ontstekingsremmend en heeft een belangrijke rol bij de botvorming. Dit omdat het een grote invloed heeft bij de absorptie van calcium en fosfor wat belangrijk is voor de opbouw van sterke botten en spieren.

Extra vitamine B12

Naast de voldoende waarden van de verschillende vitamine B’s bevat Fibra Anti-Itch extra vitamine B12. Dit hebben we gedaan omdat vitamine B12 een belangrijke rol speelt in verschillende lichaamsprocessen:

  • Ontwikkeling van de opperhuid, dit is belangrijk voor het herstel van de huid en het voorkomen van huidaandoeningen.
  • De activiteit van enzymen welke nodig is voor de eiwit, vet- en koolhydraat stofwisseling. Dit zorgt voor de balans in de darmen en een goede opname van energie en nutriënten.
  • Bloedvoorziening, in combinatie met vitamine B6 zorgt het voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes. Dit om bloedarmoede en vergrote rode bloedcellen te voorkomen.
  • Groeiregulaties en het zenuwstelsel, met name voor vroeg afgespeende veulens is vitamine B12 belangrijk voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel.
  • Zorgt bij gestreste paarden voor meer rust in het lichaam en ‘’tussen de oren’’.
Levende gisten

Levende gisten behoren in tegenstelling tot biergist tot de probiotica omdat ze uit actieve micro-organismen bestaan. Deze micro-organisme kunnen bacteriële toxinen binden, het aanhechten van ziekteverwekkers aan de darmwand voorkomen en binden waardoor deze kunnen worden afgevoerd. Daarbij zijn levende gisten een rijke bron van chroom, dit is een belangrijk mineraal voor de suikerstofwisseling. Chroom vormt namelijk de verbinding tussen insuline en glucose en vergroot daardoor de effectiviteit van insuline. Daarnaast bevatten deze gisten ook mineralen en vitamine B-complex die het lichaam helpen om energie uit voeding te halen en de groei van goede bacteriën in de darmen stimuleren. Zo zorgen ze voor een gezonde PH-waarde in de darmen waardoor deze in balans blijven.

Biergisten

Het biergist in Fibra bestaat uit een combinatie van bierbostel en biergist. Bierbostel bevat een hoog gehalte aan ruwe celstof, ondersteund de goede darmbacteriën en heeft een hoog waterbindend vermogen. Biergist is o.a. een leverancier van hoogwaardige eiwitten, vitamine E, spoorelementen en het ondersteunt de spijsvertering.

De combinatie van positieve eigenschappen heeft een zeer gunstig effect op de darmwerking en darmflora.

Beta-glucanen

Beta-glucanen zijn extracten uit de celwanden van levende gisten en hebben een bewezen positief effect op de gezondheid en weerstand van paarden en pony’s.

Dit komt met name door het prebiotische effect. Prebiotica stimuleren de groei van lactobacillen* en bifidobacteriën* in de dikke darm waardoor ziekteverwekkende bacteriën op afstand worden gehouden. Beta-glucanen hebben daarbij ook een stimulerende werking bij het immuunrespons. Een goed werkend immuunsysteem houdt je paard gezond, beschermt tegen infecties maar houdt ook allergieën en auto-immuniteit** in bedwang.

*Lactobacillen en bifidobacteriën vallen onder de groep van melkzuurbacteriën. Deze soorten zetten suikers om in melkzuur.

** Dit betekend dat het lichaam zich tegen zichzelf keert en lichaamseigen cellen worden opgeruimd. Een goed werkend immuunsysteem herkent eigen cel resten en weet tot waar deze moeten worden opgeruimd.

Meer informatie wanneer je Fibra Anti-itch kunt voeren?

Lees dan hier onze vervolg blog. In deze blog gaan we dieper in op gezondheids- en weerstandproblemen waar Fibra Anti-itch ondersteuning bij kan bieden:

 

  • Allergieën en huidproblemen
  • Darm- en verteringsproblemen
  • Insuline resistentie
  • Maagzweren
  • Verminderde weerstand

#BLOG: Fibra Anti-itch als kuur inzetten

De speciale ingrediënten van Fibra Anti-itch zorgen voor een schoner lichaam door het binden van schadelijke- en afvalstoffen, het ondersteunen van de lever en het in balans brengen van de darmflora. Hierdoor wordt ook het immuunsysteem ondersteund en de weerstand verbeterd.

Bestel eenvoudig en snel

1
Hoi, vertel waar kan ik je mee helpen?
Powered by