Fibra Paardenvoeders

Ervaringen 

Verschillende paardeneigenaren maakten al de overstap naar Fibra voor hun paarden & pony’s. Graag delen ze hun ervaring ter inspiratie!

Wil jij jouw paard of pony op een natuurlijke manier voeren? Of loop je tegen in je voermanagement ergens tegenaan? Neem dan gerust contact met ons op en ontdek wat Fibra voor jouw paard of pony kan betekenen.

Voer je al Fibra of gebruik je onze Anti-itch crème? Zou je ons dan willen helpen door ook jouw ervaring hier te delen?

Ik ben Fibra tegengekomen omdat ik goed voer zocht voor mijn PRE merrie die niet meer wou eten en heel slecht in haar vel zat. Ik voer het nu een paar weken maar ze knapt zo enorm goed op! Ze ziet er gezond uit, haar manen groeien weer mooi snel en gezond aan, ze gaat ook weer glimmen en is veel blijer! Ook mijn andere 2 paarden genieten er echt van!

Brigitte

Ik voer nu een paar weken de Fibra Premium en ik ben er super blij mee! Hij staat altijd te wachten met zijn hoofdje over de staldeur tot ik zijn voer geef. Hij is een erg kieskeurige eter, maar vindt dit heerlijk!

Sophie en Kupido

Onze Connemara pony is op haar 5e uit Ierland gekomen en bleek helaas zomereczeem te hebben. Na eerst wat verschillende voersoorten uitgeprobeerd te hebben kwamen we bij Fibra. Inmiddels krijgt ze dit voer alweer 7 jaar en ze doet het er erg goed op. In combinatie met een eczeemdeken en de Anti itch crème hebben we de zomereczeem goed onder controle.

Barbara Enting

Vorig jaar kochten wij een paard aan die gewend was om Fibra Premium te eten. Wij hebben toen voor dit paard een aantal zakken Fibra Premium gekocht en waren verrast over dit mooie voer.
Wij zijn voorstander van een voerbeleid met zo min mogelijk brok en hadden alle paarden al eens eerder op een ruwvoermix gehad, maar dat wilden ze na verloop van tijd niet meer eten. HELAAS toen weer over op brok.
Nu we kennis hebben gemaakt met Fibra Premium, hebben we het nogmaals geprobeerd en deze keer met een goed resultaat. Alle paarden vinden het lekker en belangrijker nog, ze blijven het lekker vinden!
Wij voeren de sportpaarden alleen nog Fibra Premium en voldoende hooi natuurlijk. De fokmerries krijgen aan het eind van de dracht en tijdens de lacterende periode wel extra brok bij, maar altijd in combinatie met Fibra Premium. De paarden hebben voldoende energie, een goede spieropbouw en een glanzende vacht. Ze zitten duidelijk lekker in hun vel!

Petra van Wijngaarden

M'n pony vind het heerlijk en eet het graag. Op andere producten was ze gauw uitgekeken en at het dan niet meer. Ook glimt ze als een spiegel en zie je haar mooie appeltjes in haar vacht. Hierdoor heeft ze echt leren kauwen. Dat vergat ze nog wel eens. En ze blijft hierdoor mooi op gewicht en stapelt geen energie op. Ik ben zeer tevreden met Fibra Premium ruwvoermix en Balancer.

Petra Offereins-Noort

Mijn 25 jarige Fell pony had last van jeuk bij de manen en staart. Na het gebruik van de Fibra Anti itch crème gaat het een stuk beter en schuurt ze niet meer, de huid geneest en haar manen beginnen weer te groeien. Beslist een aanrader! Ben er heel blij mee.

Florine

Mijn pony krijgt dit voer omdat zijn snel last heeft van suikers en vliegjes. Ook heeft zij snel overgewicht, waardoor er jeuk ontstaat. We voerden eerst alleen de Anti-itch ruwvoermix maar hier moest je best een grote hoeveelheid van voeren. Dat was een nadeel aan dit product maar door de Balancer brokjes welke Fibra tegenwoordig ook heeft zijn de te voeren hoeveelheden nu goed te overzien.

Ze vindt Fibra ook heel smakelijk, laat nooit iets staan en de jeuk is duidelijk minder geworden!

 

Debra Middelkoop

Onze hele kudde eet sinds ruim 1,5 jaar Fibra en doet het zo goed. Ze maken strand ritten, zien er goed uit. Ze eten het graag!

Afke

Wij zijn erg blij met Fibra! De paarden vinden het erg lekker en het is ook nog eens heel erg gezond voor ze!

Tessa Post

Wij zijn super blij met Fibra. We kochten in oktober 2022 onze Friese merrie Yela, Ze had last van erge jeuk en vieze ogen. En door het voer wat we onze andere paarden voerden werd dit alleen maar erger. Op internet gaan speuren om verlichting te zoeken voor onze merrie, en zo kwamen we bij Fibra terecht. Nu na 3 maanden Fibra is ze een blije jeukvrije merrie met schone ogen. Ons werd geadviseerd om eerst de Anti-itch te gebruiken inclusief de Balancer, en daarna over te gaan op de normale Premium. Dit gaat super goed, manen groeien weer , paard blij en wij blij. Als het weer warmer word is ons geadviseerd om weer over te gaan op de Anti-itch, dat gaan we doen. Kortom SUPER BLIJ MET FIBRA!

Sjoertje & Yela

Ons paard had veel last van kriebel op zijn hoofd en manen. We zijn in contact gekomen met Fibra op Horse Event en kregen hele fijne uitleg over de crème en voeding. Zijn hoofd en manen zien er nu weer heel goed uit en hij eet met heel veel plezier elke dag zijn Premium! Bedankt voor alle adviezen.

Mariska van 't Wout

Ik merk na een paar maanden echt verschil, begonnen met Anti itch en nu (in de winterperiode) over op Premium. Blij paard, strakker in z'n vel en veel minder jeuk!

Lidewijde & Snor

Sinds februari voer ik Fibra anti-itch omdat mijn paard opeens last kreeg van zomereczeem dat jaar ervoor. Dit jaar heeft ze totaal geen last van jeuk gehad. Ik stap van oktober tot januari over op de premium.

En dan vanaf februari weer op de anti-itch. Ik was eerst een beetje sceptisch of het wel echt zou gaan helpen. Maar ik ben overtuigd!
En dat is zeker fijn voor mijn paard want ze had echt hele erge jeuk.

Als je twijfelt of je dit voer moet geven dan moet je het wel de tijd geven. Het is niet met 1 zak opeens over. Tenminste dat was niet bij mijn paard het geval.
Wat ook super fijn is dat ze echt moet kauwen. Ze kunnen het niet zo opslokken. In de zomermaanden krijgt mijn paard voornamelijk gras en dan eet ze echt wel een paar voer scheppen fibra op.
In de wintermaanden krijgt ze ook hooi erbij en dan eet ze wel minder van de Fibra.

Pasqualina & Samira
Pasqualina & Samira

Mijn 27 jarige Haflinger had opeens last van jeuk aan haar manen sinds 2 jaar. Ze krijgt een poedermix deze heeft even gewerkt maar in mei begon ze toch weer te schuren. Toen kwam ik de anti itch crème tegen en dit werkt!!!! Iedere dag smeer ik haar manen in en ze schuurt niet meer.

Linda
Het is super voer. Ik voer vanaf de maand Maart de Fibra anti itch, en ga na de zomer weer over op de Fibra premium.
Mijn paard heeft zomer eczeem, ik gebruik ook de anti itch crème. En spuit daarna dagelijks anti vliegen spul over zijn manen, en daar hou ik het goed mee in de hand.
Hij is al 22, maar dat merk je alléén aan zijn witte wenkbrauwen !!! 😂
Tina Schoo

Mijn ruin Luuk staat al een tijd op Fibra premium en met wisseling van de seizoenen en in de wintermaanden vulde ik dit aan met een vitamine / mineralen brok.
Heb meerdere merken geprobeerd en het was niet slecht alleen ook niet top.
Alsof er nog iets miste.
Zeker begin dit jaar zat ik best in de rats toen bij Luuk de diagnose diastasen werd vastgesteld en hij niet goed in zijn vel zat.

En toen was daar ineens de Balancer van Fibra 💚.
Wat een TOP product.
Luuk krijgt nu de Balancer Premium samen met de Fibra en hij doet het super.
Zit zoveel beter in zijn vel, energie, vacht en mooi in zijn bespiering.
Ook merk ik dat hij met trainen sneller los is en sneller hersteld.

Echt ik raad dit product aan iedereen aan die een Balancer brok aan zijn / haar paard voert.

Jaqueline & Luuk

Afgelopen zomer kreeg mijn pony Jake de diagnose zomereczeem. Na veel getob en gedoe ben ik deze crème tegen gekomen. 2x per dag ingesmeerd en op dieet (helaas at mijn pony de fibra anti-itch niet en hebben we ander voer moeten zoeken). Daardoor werd zijn jeuk een flink stuk minder en kon hij de laatste maand van de zomer zonder deken staan!
Nu we zo'n zachte winter hebben ben ik in januari al begonnen met 2x per week smeren en de schilfertjes die waren ontstaan zijn nu weer weg.

Indra & Jake 

Op de foto zie je Wizz verleden jaar herfst (2020) toen ik hem net had en nu!
De Fibra (Anti itch) die hij krijgt doet hem zichtbaar goed! Wizz wordt in mei 4 jaar. We doen samen veel grondwerk (Parelli) en wat dressuur aan de hand. Ik heb hem gekocht toen hij 2,5 jaar oud was. Hij zat niet zo lekker in z'n vacht, schuurde weleens. Rond februari/maart begon hij echt jeuk te krijgen, en ben ik begonnen met allerlei middeltjes, die weinig voor hem deden.
Uiteindelijk kreeg ik op Equiday een proefverpakking Fibra Anti-itch. Hij lustte het graag, dus ben ik Fibra gaan voeren. Hiermee knapte zijn vacht erg op, ik merkte echt verschil.
Hij zit lekker in z'n vel ,is fit en groeit mooi op. Momenteel krijgt hij ook immunotherapie tegen zijn allergie en voer ik de Anti itch bij om hem te ondersteunen.

Annabel Peer-Stevens
& Wizz

De crème is echt AMAZING! Geeft mijn pony super veel verlichting en hij heeft weinig jeuk.
Het voer is ook top maar vond mijn pony op een gegeven moment niet meer lekker en at alleen de "lekkere" stukjes uit.

Indra

Sinds 9 maanden krijgt onze merrie Fibra. Naast ruwvoer (gras, hooi) en wat wortels de enige bijvoeding. Ze ziet er prachtig uit. Mooie glanzende vacht en goed in haar vel. Zeer tevreden over dit complete voer. In de zomer preventief de anti itch variant gevoerd. Ze heeft prachtige manen en staart. Geen schuurplekken.

Sandy & Nyah

Echt geweldig! Mijn merrie was enorm magertjes en blijft met Fibra perfect op gewicht! Ook qua gedrag is ze stukken rustiger.

Charlotte de Ru

Ik gebruik de crème op de staartwortels van mijn paarden.
Wat vettig, maar goed te smeren.
En het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de jeuk weg is! 🙂

Dominique Blokhuis

Onze ruin 12 jaar (Belgisch warmbloed springpaard) Harry had een andere voedingsschema nodig na veel medicijnen en behandeling die 1,5 jaar duurden tegen zéér ernstige maagzweren.De dierenarts zei dat hij veel littekens had in zijn maag, dus voordat hij 2,5 jaar geleden bij ons kwam had hij ze al.
Hij krijgt al ruim een jaar per dag 1 kg Fibra anti - itch en daarnaast krijgt onbeperkt hooi.
Geen krachtvoer meer in de vorm van bix of muesli, en hij doet er prima op.
Ook krijgt hij Oerbalance en Mastic horse treatment.
Hij is genezen en voelt zich super goed, en we mogen weer zijn buik borstelen.
Wij zegen dat hij 1,5 PK is en dat hoort gewoon bij hem.

Yvonne & Harry 

Super goed voer, onze paarden vinden het heerlijk.
Eten het voer rustig, zien er super gezond glanzend uit!
Wij voeren dit nu ongeveer 6 maanden.
Heel lang gezocht naar goed gezond voer!
Anti-itch is de aanrader.

Jeannet Stoks 

Vorig jaar op Equiday heb ik een zak Fibra premium meegenomen en mijn pony vind het echt heerlijk! Super fijn dat er niet veel suiker in zit! Sinds dien geef ik alleen nog maar Fibra premium!

Sabrina 

Mijn pony's komen sinds ik dit voer gebruik keurig door de verharing. Ze glanzen prachtig en doen het super. Ook mijn cushing pony van 29 doet het er goed op. Dat is ook zo fijn 1 soort voer voor alle rassen en leeftijden.

Lydia 

Aa een hele zoektocht terecht gekomen bij Fibra Anti Itch. Speciaal gekocht voor mijn shet maar uiteindelijk krijgt mijn andere mini en Tinker het ook. Ik ben laatst met mijn Tinker naar Texel op vakantie geweest. Ik kreeg alleen maar complimenten over hoe goed het paard eruit ziet en dat ziet ze ook! Ze voelt zich super met dit voer en dit geld ook voor de andere. Ze eten het ook smakelijk op!

 

Anja Schepers 

Mijn Welsh-a wordt snel dik. In mijn zoektocht naar een geschikt voer kwam ik Fibra tegen. Omdat er op stal 2x per dag brokken gevoerd worden, zocht ik iets waar hij niet snel van aankomt, wel de nodige vitamines en mineralen mee binnen krijgt en lekker lang op kan kauwen. Inmiddels voer ik al 5 jaar Fibra Premium, naar volle tevredenheid.

Yvonne

Mijn haflinger merrie krijgt al jaren Fibra premium.
Een paar jaar geleden had ze onverklaarbare bultjes op haar lijf. Ik heb toen een holistische therapeut laten komen. Die heeft toen getest bij der dat ze heel gevoelig is voor schimmels in der darmen. Dus ze moest ander voer. De therapeut had verschillende proefzakjes mee en Fibra premium testen het beste op mijn haflinger. Sindsdien geef ik niks anders meer want wat goed is is goed!

Josien 

Mijn pony Ozzy kreeg vorige zomer (2020) kale plekken en zijn vacht werd dof. De veearts kon niet direct zeggen wat er aan de hand was, een virus? Welke? Geen idee!! Spuitje en het zou opgelost moeten zijn! Niet dus, 2 weken later kwam het in ergere vorm terug 🙁 Alternatieve geneeskunde dan maar 🙂 Graan allergie? Zijn weerstand op een laag pitje? 🙁 Toen begon de zoektocht in België naar passende voeding. Er zijn welgeteld 3 a 4 soorten en die vallen onder slobber of melasse mengeling.

Via voervergelijk.nl kwam ik uiteindelijk bij Fibra terecht, eerst met de Anti-itch gestart met een kuur van 2 maanden. Toen begon je al een verschil te zien en nu geven we niet enkel Ozzy de Fibra mengeling, maar ook de rest van de paarden. Ze staan allen te blinken in hun stalletjes en voelen zich super. Ik was dan ook super blij dat er vanaf nu een leverancier in België is gekomen zodat ik dit niet meer online hoeft te bestellen en het leuke was toen Anne mij dit vertelde bleek het zowat achter mijn hoek te zijn! Baetens heeft mede omdat mijn vader blijkbaar bij hun te horen is gegaan Fibra in hun assortiment genomen. Hier ben ik achteraf te weten gekomen... 🙂 Kortom Fibra is SUPER en wordt goed aangenomen door al mijn paarden en pony's. Echt een aanrader voor alle paardenliefhebbers. Zelfs de veearts stond versteld en dat wil al wat zeggen! 🙂 Super vriendelijke service en bij een probleem, word je direct geholpen. Super goed bezig Team Fibra.

Groetjes Petra uit België 

Sky was schraal, ben dit gaan voeren en je zag Sky voller worden, niet dik maar voller.
Ze vindt het heerlijk!!

Annemiek van Gessel 

 

Vanaf het moment dat ik mijn paardje heb gekocht, kwam ik er al vrij snel achter dat mijn paardje last had van zomereczeem. Ze had zo veel last van de jeuk, dat ze zichzelf vaak tot bloedens toe open schuurde. Na 9 jaar geëxperimenteerd te hebben met allerlei middelen - van dekens tot crèmes en cortisonespuiten - ben ik op aanbevelen van een vriendin terecht gekomen op fibra-paardenvoeders.nl. Daar heb ik de anti-itch crème en de fibra anti-itch voeder besteld. Al vrij snel merkte ik duidelijk verschil! Mijn paardje had minder jeuk en de wondjes heelden sneller. Ik smeerde de crème elke avond bij zonsondergang op alle geschuurde wondjes. Daarnaast gaf ik het voer twee keer per dag door het normale voer heen. Mijn paard heeft er nog nooit zo goed uitgezien als nu! Ik beveel deze producten zeer zeker aan voor mensen die ook opzoek naar een goede oplossing voor zomereczeem bij hun paarden. Niet alleen de producten zijn top, maar ook de aangeboden service die ik kreeg was super. Ze zijn bereikbaar via WhatsApp en reageren onmiddellijk. Ze denken mee en konden mij helpen met alle vragen die ik had omtrent de producten.

Angie 

Zeer goede service met top kwaliteitsproducten!

Gerard verteld dit over de Fibra Anti-itch

Mijn merrie Yfke had last van eczeem maar omdat ze ook een prachtig veulen aan de voet heeft vond ze het spannend om van de merriebrok af te stappen.
Het eczeem werd echter zo erg dat ik het niet langer kon aanzien. Daarom besloot ik toch over te stappen op Fibra Anti-itch aangevuld met Fibra premium om voldoende energie te leveren voor de melkproductie.
Nu twee weken later liet ze ons enthousiast weten dat het super gaat met haar merrie en veulen. Het eczeem is al voor 90% weg  en ze verwacht dat het geheel zal wegtrekken.
Groetjes Coco!

Dankzij Fibra Anti-itch créme was Olle gelukkig weer de oude en schuren is verledentijd. Olle had veel last van staart- en maneneczeem.

Erik
& Olle

De Anti-itch creme zorgde ervoor dat het zacht en soepel werd. Het beviel ons enorm goed.

Jannet
Rozeta

In mei 2011 kochten wij onze fjord een ruin van toen 4 jaar. De verkoopster vertelde eerlijk dat hij zomers veel last heeft van knutmuggen.

Maar we waren op slag verliefd en namen dat voor lief. Eenmaal thuis moest hij nog een tijdje op stal staan waar hij behoorlijk schuurde. Zijn staart was bovenop behoorlijk beschadigd en zijn manen waren ook niet onbeschadigd. Toen hij naar het land ging zat hij wel eens bovenop zijn kont te schuren. Echt zielig......

Ik en mijn dochter namen ons voor om er alles aan te doen om hem beter in zijn vel te krijgen. We hebben heel internet afgestruind en kwamen toch wel tot de ontdekking dat je met een deken een hele hoop kan doen. Maar ook voeding is een heeeel belangrijk aspect. Ik weet niet meer hoe ik er bij kwam maar opeens zag ik Fibra en kreeg ik mailverkeer met Inge. Zij vertelde mij dat ik het best eerst met Fibra Anti-Itch kon beginnen en daarna Fibra Premium. Ik zal je vertellen, Co onze fjord vond het heerlijk voer, het ziet er ook prima uit. Hij knapte echt op! En toen het weer zomer werd hadden wij een fjord met staart en manen. Als hij op land gaat krijgt hij van te voren Fibra Anti-Itch en als hij van land af komt Fibra Premium. Wij zijn super blij dat Inge de moeite heeft genomen om naar ons verhaal te luisteren en super blij dat onze Co het goed doet op Fibra. Daarom voor ons niets anders!

Veel liefs van Co onze fjord en Yvonne en Sam

Yvonne en Sam
Fjord Co

Ik heb enorm veel geprobeerd, helaas werkte niet veel. Tot ik Fibra anti-itch crème probeerde. Het werkte perfect!

Susanne
& Duck

Een super paardenvoer met veel structuur erdoor. Compleet, laag in zetmeel en zonder melasse en toegevoegde suikers. Mijn paarden vinden het heerlijk en zien er super uit. Eindelijk een voer waar een paard ook lang mee bezig is. Ik voer het nu enkele maanden en het bevalt zeer goed. Super!

Katy

Katy

De Fibra Anti-itch crème werkt super! Geen jeuk meer en alle wondjes zijn weg! Niets werkte maar deze crème werkte binnen een week. Blije pony en blij baasje!

Nicole Vos
eigenaresse Diesel

Inmiddels heb ik veel lesklanten die Fibra voeren aangezien ze tegen dezelfde problemen aanliepen als ik . Tot nu toe allemaal tevreden gebruikers!

Een aantal jaren geleden had mijn merrie redelijk vaak last van mok en schuurde haar staart en soms haar manen. Ik kreeg van verschillende kanten te horen dat schimmels daar vaker last van hadden of dat ze staart en manen eczeem had. Maar ik ging zelf meer de link leggen met het voer wat ze kreeg, brokken en kuilgras. Hoe vetter het kuilgras of hoe meer het weiland bemest was hoe sneller ze mok kreeg of ging schuren en haar manenkam hard werd.

Ik ben toen bij een holistische arts geweest en die adviseerde mij haar van de brok af te halen en haar hooi te geven. Mijn stalhouder vond dat maar onzin maar ik kon de link wel leggen. Uiteindelijk heeft deze dierenarts insuline resistentie geconstateerd en hebben we haar daarvoor een supplement gegeven. Aangezien ze te snel at ben ik lucerne gaan bijvoeren maar toendertijd had je deze alleen met melasse dus ging ze weer schuren en werd haar hals weer te hard. Tot dat ik aanraking kwam met Fibra!

Aangezien ik met mijn paard op een behoorlijk niveau rij moet ze natuurlijk wel goed en compleet voer krijgen! Nou binnen een paar dagen zag ik al verschil de mok ging weg en schuren van staart en manen incl een harde manenkam waren al snel verleden tijd! Inmiddels is de mok en het schuren inclusief de harde manenkam allang verleden tijd. Inmiddels heb ik al wat aardig wat lesklanten die Fibra zijn gaan proberen aangezien ze tegen dezelfde problemen aanliepen als ik . Tot nu toe allemaal tevreden gebruikers!"

Alice Zijlstra-Hijmering
gecertificeerd en gediplomeerd Western en Centered Rider instructrice

Alice Zijlstra-Hijmering

Deze crème werkt echt super! Sinds ik de crème gebruik staat Withney super rustig in de wei, zonder constant te rollen en met haar hoofd te schudden. Volgend seizoen gebruik ik het zeker weer!

Annemiek
en Withney

Paco heeft lever, nier en darm problemen. Ik kreeg het advies om Fibra te gaan voeren. We zijn nu enkele weken verder en naast dat hij het super lekker vind gaat het enorm goed met hem!

De acupuncturist kan nu ook weer in zijn buik prikken, wat voordat we begonnen met het voeren van Fibra Premium niet lukte! Het gaat super met hem en ik ben enorm blij met Fibra!

Petra Agten
Eigenaresse Paco

Petra
eigenaresse Paco

Over de Fibra Anti-itch crème kan ik alleen maar zeer lovend zijn. Binnen een paar dagen zag ik grote verandering bij mijn shetlander, die al tien jaar extreme zomereczeem heeft. De wonden genezen enorm snel, hij is zijn onrust tijdens de knutten uren kwijt en hij lijkt veel relaxter. Ik sta echt versteld van het resultaat.

Manon
& Kuifje

Mijn paard is nu een rustige kauwer door Fibra.

Op aanraden van Alice Zijlstra-Hijmering heb ik een proefzakje geprobeerd en daarna bij het verdeelpunt in Houten 2 balen Fibra Premium besteld. Ik wil even zeggen hoe mooi het is om je paarden te zien veranderen van schrokkende brokkeneters in rustige kauwers door de Fibra. Veel succes!

Luz

De jeuk verdwijnt snel met de Fibra Anti-itch crème, de huid geneest sneller en haar haren groeien sneller terug. Pas had ze, door een inschattingsfout van onze kant, heel haar buik stuk geschuurd. Direct de crème er op gesmeerd, de jeuk ging weg en na een week kwam de vacht al terug. Dat konden we mooi vergelijken omdat ze ook een wondje op haar bil had. Daar zat na 4 weken nog geen haren op, terwijl op haar buik echt na een dikke week al haargroei te zien was.

In haar manen werkt het ook fijn. Gelukkig schuurt ze ook daar helemaal niet meer. Normaal gesproken had ze nu al geen manen meer gehad maar nu heeft ze een volle bos.

Haar voer was al aangepast (van de brok naar de muesli), maar we gaan over op het Fibra Anti-itch voer en hopen dat dat net het laatste duwtje is.

Maar vooral het uitblijven/snel verdwijnen van de jeuk zijn we al heel blij mee!

Warme groet
Nancy

Nancy
en Faye

Wij hebben 2 pony's waarvan onze arabier allergisch reageerde op biks. Hij was erg mager en wat ik ook extra gaf, hij kwam niet aan.

Er zijn bij ons op stal een aantal paardeneigenaren die Fibra voeren, zo ben ik aan jullie gekomen. Ik moet zeggen dat ook zijn karakter (het is een arabier) rustiger is geworden door te stoppen met biks. Hij is inmiddels ook weer aangekomen! Daarom heb ik besloten om ook onze andere pony van de biks af te halen. Ze krijgen nu onbeperkt kuil en een halve kilo Fibra. En dit gaat super!

Heidie

Het duurde even maar de Fibra Anti-itch crème doet erg goed zijn werk! Hij schuurt niet meer en zijn huid is weer zacht. Echt niemand kon ons tot nu toe een goede oplossing bieden, dus we zijn jullie nu al heel dankbaar!

Ellen
eigenaresse PRE Aludo

Vorig jaar heb ik een paar maanden gewerkt op een stal in IJsland. Het was helemaal niet de bedoeling maar ik ben daar verliefd geworden op een enorm leuke ijsco, Snúður, welke nu bij mij hier in Nederland in de achtertuin staat. Ik vind het natuurlijk helemaal super dat ik hem over heb kunnen laten komen vanuit IJsland, maar zo’n ‘emigratie’ is zeker niet niks voor een paard en heeft grote impact; zijn afweer is eerst verminderd door de reis en hij moet natuurlijk wennen aan zijn totaal nieuwe omgeving en met name aan het andere klimaat hier in NL. Deze factoren dragen bij aan dat hij een verhoogde kans heeft op zomereczeem. Het is dus belangrijk hier rekening mee te houden in de keuze voor zijn voer.

Daarnaast is het IJslandse paard een sober ras en hebben ze niet veel voer nodig, maar voldoende vitaminen en mineralen is wel belangrijk. Ik zocht dus voor Snúður een compleet en uitgebalanceerd voer op een zo natuurlijk mogelijke basis. Het was een hele puzzel maar uiteindelijk kwam ik uit bij Fibra. Ik voer het nu al een tijd en vind het echt super voer, ben er enorm over te spreken! De structuur en samenstelling van Fibra is heel goed en het ruikt ook erg lekker. Gelukkig ik ben niet de enige die er zo over denkt, Snúður vindt het heerlijk en doet het er erg goed op. Hij kijkt elke dag uit naar zijn portie Fibra!

Lysanne Jansma

Lysanne
Eigenaresse Snúður

De Fibra crème bevalt heel goed. Lars heeft echt profijt van Fibra Anti-itch crème. Ik zie nu al weer manen komen op plekken die hij helemaal had open geschuurd. Tevens is een plekje op zijn bil helemaal dicht.

Eigenaresse Lars

Fibra voeren bevalt mij uitstekend. Mijn paarden doen het er goed op. Mijn insuline resistente American Paint horse merrie is enorm verbeterd sinds ik Fibra voer. De voertest bij de holistisch dierenarts gaf een positief resultaat op Fibra waar allerlei andere voeders een negatieve uitslag gaven. Groetjes Nicole

Nicole
en Tayler

Ik gebruik de crème nu ongeveer een week bij mijn paard. Helemaal geweldig! Ze heeft zich niet meer geschuurd al na de eerste dag gebruik. Ik heb al jaren werkelijk alle smeersels en supplementen geprobeerd, voor honderden euro's, maar ze bleef zich schuren aan manen (helemaal eraf), staart en onder de buik. Ze is nu veel rustiger en alleen dat al vind ik fijn. De manen beginnen gelukkig weer een beetje bij te groeien. Ik ben helemaal blij!

Claudine
en Wenoah

Ik vind het geweldig voer; Paard geniet er intens van! De mest is perfect en haar hoeven zien er prachtig gezond uit! Ze heeft een glanzende huid (met appeltjes) super conditie en altijd blij als de voeremmer met Fibra er aan komt! Wil geen ander voer meer!

Sabine
Eigenaresse Bell

Graag wil ik mijn ervaring hier kwijt over de Fibra Anti-itch crème. Toen ik begon met smeren

verdwenen de korsten en iets later begonnen de haren terug te groeien. Dat blijft nog steeds goed gaan en ondertussen is de staart al een stuk gegroeid. Ik ben echt zo super blij dat mijn paardje zich weer helemaal fijn kan voelen zonder jeuk!

Roxanne
& Buck

Ik ben dik tevreden met Fibra! Mijn merrie had al bijna een jaar last van haar darmen maar wat het precies was konden we niet vinden. Haar mest was goed alleen kwam er de hele dag door vies bruin vocht uit.

Sinds we zijn begonnen met Fibra (Anti-itch) heeft ze er nu nog hoog uit 2 dagen last van als we een nieuwe baal hooi hebben.

Ook heeft denk ik de Anti-itch er voor gezorgd dat het gene wat de korstjes op zijn benen veroorzaken bij mijn merrie uit haar lichaam zijn. Dit heeft me 6 weken gekost omdat die er helemaal onder zaten. Maar nu al 6 weken helemaal schoon en schilfers vrij. En oké, je voert er wat meer van en misschien is het iets duurder maar ik hoef geen supplementen of wat dan ook toe te voegen waardoor ik uiteindelijk goedkoper uit ben!

Marion de Mooy
& Kiss Me

De crème is fantastisch! Ik had vorig jaar de dierenarts erbij moeten halen. Ik heb mijn paard nu een jaar en toen ik haar net een paar maanden had begon ze al haar manen eraf te schuren. De korsten stonden op haar hals, en haar staart was van de bovenkant ook kaal...

Dit jaar een exceemdeken gekocht, omdat ik het niet nog een keer wilde...maar ik vind het ( mijn gevoel ) zo zielig als ze met die hitte met zo'n ding om staan. Maar goed dat was dan niet anders...tot mijn vriendin me getagd had in jullie bericht van de crème. Ik dacht niets te verliezen, maar het zal wel weer één van de vele "anti jeuk" dingen zijn. Maar toch blijven we proberen. Hahaha!

Maar eigenlijk gelijk al na het smeren stopte ze ook met het schuren!! Ze is een fries x andalusier dus ze heeft echt prachtige manen! Mijn hoop om die weer terug te zien is weer helemaal terug! Super bedankt voor het maken en verkopen van dit product!

Ik heb het meteen ook doorgeven aan nog wat mensen waarvan hun paarden ook schuren!

O en het voer vind ze heerlijk! Gewone lucerne laat ze eigelijk liggen, eet ze alleen de biks eruit. Maar dit wordt helemaal opgegeten!

Sabrina
eigenaresse Kelsi

Mijn paard verslikt zich snel. Hij had veel last van voernijd waardoor hij de brokken veel te snel op at

Ik heb navraag gedaan waar wij altijd brokken kopen en zij adviseerde mij om Fibra te gebruiken . Sinds ik dat geef eet hij veel rustiger en moet hij goed kauwen . Sinds ik fibra gebruik heeft hij geen last meer gehad van verstoppingen. Valentijn glanst ook enorm en ziet er voor zijn bijna 17 jaar geweldig uit! Ben er dus erg tevreden over Fibra!

Ursula
eigenaresse Valentijn

Ik ben erg blij dat Fibra Anti-itch zijn werk doet! Had van alles geprobeerd maar zonder succes.

Carolina

Mijn paard heeft geen eczeem, maar schuurde wel zijn manen, en at af en toe mest in de wei. Sinds het voeren van Fibra is zijn ontlasting erg veranderd, zijn manen kriebelen lang niet meer zo erg, en hij is boordevol energie.

Ik denk dus dat het goed uitpakt voor hem 🙂

Sanne
en Maximus

Vorig jaar kwamen we erachter dat mijn verzorgpony aan behoorlijk zomereczeem lijd en de eerste stappen werden genomen.

De eerste zalf die we er op smeerden leek zijn werk niet goed te doen. Het verbeterde iets, maar niet veel. Iets veel later in het seizoen kwam ik via via bij Fibra Anti-itch crème terecht. Op goed geluk toch een potje gekocht (ondanks dat het al laat in het seizoen was), en dat leek toen toch al goed te helpen! Dit jaar direct met Fibra begonnen toen we de eerste wonden aantroffen, en wat een prachtig resultaat geeft het! Vorig jaar schuurde ze zich nog helemaal open, maar dit jaar heeft ze, ondanks wat plekjes, er helemaal geen last meer van! Ze schuurt wel, maar ze schuurt zich niet meer open. Waar ze vorig jaar de staart en manen kam helemaal open had geschuurd, is nu alles zo goed als heel! Madam is een stuk rustiger en vrolijker en we zijn zover dat we dingen kunnen ondernemen! Zo fijn!

Onwijs dankbaar dat Fibra bestaat!"

Yara
verzorgster Norah

Even een berichtje omdat ik zo ontzettend blij ben met jullie voer! Sinds ik mijn Friese merrie Fibra Anti-itch voer en wat ziet ze er fantastisch uit! Haar vacht glimt mooi, geen witte schilfers meer en ze heeft energie voor 10!

Ik merkte altijd met ander voer dat ze sloom werd zodra er veel suikers in het voer zaten, ook stond ze dan gauw te jeuken omdat ze daar gevoelig voor is! Sinds ik Anti- Itch voer is dit allemaal verdwenen!

Zelfs wanneer we les hebben heeft ze aan het eind nog power over, waar ze eerst bijna naar stal gedragen moest worden! Haha!

Echt top!

Met vriendelijke groet

Heaven

Heaven
eigenaresse Cato

Helemaal super werkt de Fibra Anti-itch crème! Mijn haflinger schuurt helemaal niet meer, vanaf de eerste dag al niet meer dat we deze crème gebruiken!

Yvonne
en Haflo

Na 2 jaar lang Fibra Premium te hebben gevoerd heb ik 4 zakken Fibra Anti-Itch aangeschaft om eens een keer de lever te ondersteunen het lichaam te reinigen. Nu heeft mijn paard al jaar en dag het probleem dat zijn verteringsgestel niet lekker werk, dunne mest, gevoelig voor andere darmproblemen en niks leek daar tegen te werken. Nu had ik gelezen dat Fibra Anti-itch de oplossing zou kunnen zijn en wat blijkt, hij heeft eindelijk normale mest en gedraagt zich als een jonge god! Ik blij, hij blij!

Wendy Wildschut

De crème bestrijdt de eczeemsymptomen beter dan enig ander product dat ik heb gebruikt!

Margriet
& Jildou

In 1 woord top voer!

Na een slechte start als veulen, en veel meegemaakt te hebben in zijn leven, bleef Mighty altijd een beetje achter lopen. Hij was telkens wel gezond maar niet helemaal optimaal zoals ik hem wilde hebben. Vooral zijn lichamelijke groei ging vele malen langzamer dan zijn mentale groei. Dit zorgde ervoor dat Mighty regelmatig niet lekker in zijn vel zat. Erg jammer, want het is een ontzettend lief en leuk paard met een ontzettend eerlijk en fijn karakter.

 

In maart 2019 ontdekte ik Fibra Anti-itch. De Premium kende ik al en aangezien ik altijd bezig ben met zorgen dat Mighty goed in zijn vel zit speelt goed voer natuurlijk ook een belangrijke rol! De Anti-itch sprak me vooral aan omdat het heel veel bestanddelen bevat die goed zijn voor het paardenlijf, de spijsvertering en de darmflora. Zodra Mighty niet lekker in zijn vel komt te zitten, heeft dat bij hem vooral invloed op zijn maag en darmen. Verder sprak me erg aan dat de speciale toevoegingen zorgen voor een schoner lichaam wat Mighty heel goed kon gebruiken.

 

Sinds maart 2019 ben ik de Fibra anti-itch gaan voeren. Ik voer niet helemaal de aanbevolen hoeveelheid per dag omdat hij er opeens gigantisch rond van werd. Hij krijgt er 3 scheppen van per dag. Binnen een week merkte ik een ontspannen paard, een paard wat goed zijn voldoening heeft uit zijn voer en een vrolijk energiek paard. Mighty is in februari kreupel geraakt op onze oude stal en sinds ik de Fibra Anti-itch ben gaan voeren ging het herstel daarvan ook opeens super snel! Mighty maakt weer vreugde bokjes, speelt weer met andere paarden in de wei, heeft energie voor 10 maar is niet heet. Het is echt positieve energie die hij hierdoor heeft gekregen. Bovenal is hij blij, en dat is voor mij heel belangrijk om te zien.

 

De Fibra anti-itch heeft hem nu al zoveel goeds gedaan dat ik het blijf voeren zolang als hij het er goed op doet. En als dat zijn leven lang moet duren dan is dat maar zo. In 1 woord "top voer"!!

 

Roos en Mighty

Roos
en Mighty

Yeah de Fibra Anti-itch crème doet echt zijn werk! Afgelopen zomer haar staart en manen helemaal ingesmeerd en zie het resultaat. Vorig je was het echt heel erg, bijna tot bloedens toe!

Alvera
eigenaresse Zamira

Wat een top spul is het zeg! Ik ben helemaal enthousiast over de Fibra Anti-itch crème! Heb iedereen in mijn omgeving het al aangeraden! Smeer het om de dag in, echt op de staart wortel en op de haaraanzet bij de manen, door middel van scheiding maken. Zie het verschil!

Kaylee

Ook het product, Fibra, sloot aan bij onze ideeën.

De pony’s van de Manege zonder Drempels zijn koudbloeden (tinkers en haflingers), dus hebben weinig voer nodig. Ze lopen onder een huifbed, wat betekent dat ze alleen maar hoeven te stappen wat niet veel energie kost. Veel paardenvoer hebben ze dus niet nodig, maar ze moeten wel voldoende vitaminen en mineralen krijgen. De pony’s lopen in een paddock paradise; ze lopen 24 uur buiten en krijgen veel hooi uit slowfeeders, zodat ze lang kunnen kauwen.

We zijn lang zoekende geweest naar goed krachtvoer; voor ons is het belangrijk dat ze niet te dik worden, bovendien zijn een paar van onze paarden gevoelig voor bevangenheid.

Op een gegeven moment kwamen we in contact met Inge; haar kennis over paardenvoeding sprak ons enorm aan. Ook het product, Fibra, sloot aan bij onze ideeën: ze moeten er goed op kauwen. De pony’s doen het er goed op; ze zien er fantastisch uit en zitten lekker in hun vel."

Manege Zonder Drempels wil kinderen en volwassenen met Ernstig MeervoudigeBeperkingen (EMB) plezier en ontspanning bieden door huifbedritten te verzorgen en appartementen in te richten voor vakanties van hen met hun ouders en/of begeleiders.

Ernstig Meervoudig Beperkte kinderen en volwassenen zijn vaak niet in staat om zelfstandig op een paard te zitten. De huifbedden van de Manege zonder Drempels zijn speciaal voor hen ontworpen door Johan Roelofsen. In een rijdend frame lopen twee paarden naast elkaar. Direct boven de paarden is een ligdoek gespannen dat hun ruggen net raakt. Hierdoor is er direct contact tussen de berijder en de paarden. Het voelt warm aan en het ruikt lekker en het stimuleert allerlei lichaamsfuncties. Bovendien zorgen de medewerkers van Manege zonder Drempels voor een goede positionering en ondersteuning van het lichaam. De willekeurige bewegingen van de paardenruggen zorgen voor een ontspannende massage.

Manege Zonder Drempels

Lees meer op de website: www.manege-zonder-drempels.nl

Manege zonder Drempels

Sinds ik in het bezit ben van mij 2 haflingers, ben ik al opzoek naar goed paardenvoer. Iets wat gezond en lekker is. Zonder al die extra toevoegingen van suikers die er niet in horen. Al die jaren miste ik iets aan hun, het was het allemaal net niet. Ze oogde suf, dof, lui en waren wat aan de volle kant.

Na een super goed advies van Inge ben ik begonnen met het voeren van Fibra Premium. Na ruim 1 week merkte ik al dat ze al een heel stuk fitter en vrolijker waren en de buiken stonden minder op ontploffen na het land. Na een week of 2 begonnen ze ook weer meer energie te krijgen (fitter), ze zijn gaan glanzen als nooit te voren, en al een heel stuk minder vol in buik en kont.

Voor mijn haflingers het perfecte voer! Geen melasse, en geen toegevoegde suikers,gewoon lekker, super gezond!

Groetjes Diantha

Diantha
en haar 2 haflingers

Ik heb eerst een baal besteld om te testen. In één woord geweldig

Ik ben ongeveer een half jaar geleden begonnen met het voeren van Fibra Premium na zijn buik operatie. Mijn pony Amigo is in juli vorig jaar geopereerd aan zijn buik vanwege een verstopping. Toen hij terugkwam op stal, wilde ik hem paardenvoer geven waar hij niet te dik van zou worden. Het is en blijft immers een Haflinger; hij hoeft maar te kijken naar eten en hij is dik, bij wijze van spreken. Tot een vriendin mij attendeerde op Fibra Premium.

Ik heb nu eerst een baal besteld om te kijken hoe dat hij het vond. Nou, in één woord geweldig. Hij stond na zijn operatie op slobber en hooi, dus voor hem was het fantastisch dat hij langer dan een minuut in zijn voerbak zat. Ik voerde hem voor zijn operatie altijd een ander structuurrijk product maar dat vond hij niet altijd lekker en daarvan bleef de helft in zijn bak liggen. Sinds ik hem Fibra voer, blijft hij netjes op gewicht en zijn manen zijn er mooier en voller van geworden. Hij is nu aan het verharen. Vorig jaar zijn we weken bezig geweest voordat hij er doorheen was. Nu nog geen twee weken en hij heeft alles los gelaten en glimt als een glimworm. Nu voer ik hem drie keer per dag Fibra Premium met wat winterpeen. Hij blijft het heerlijk vinden. Op de foto Amigo's maatje die Fibra ook heerlijk vindt!

 

 

 

Annemiek van Alphen
en haar haflinger Amigo
1
Hoi, vertel waar kan ik je mee helpen?
Powered by