Voeradvies: Sportpaarden en -pony’s!

Fibra Paardenvoeders

 

Naar nieuwsoverzicht

Om je paard/pony optimaal te laten presteren op een wedstijd en in de trainingen daaraan voorafgaande is de juiste voeding erg belangrijk. Spieren moeten optimaal kunnen herstellen en opgebouwd worden en je paard/pony moet voldoende energie hebben. Maar je wilt ook niet dat ze TE heet worden. Ontdek in deze blog wat Fibra voor jouw sportpaard/ -pony kan betekenen!

Opname

Omdat Fibra is niet belastend voor het verteringsstelsel, kun gemakkelijk meer voeren. Daarbij is de opname van nutriënten door de natuurlijk grondstoffen zeer efficiënt. Doordat Fibra langzaam door het verteringsstelsel stroomt kunnen vitamines, mineralen en spoorelementen goed worden opgenomen in het darmstelsel.

De natuurlijke grondstoffen hebben ook het voordeel dat je geen rekening hoeft te houden met een rustperiode voor je paard/pony gaat bewegen. Bij reguliere brok moet je minimaal 3 uur wachten met een inspanning omdat anders de kans op maagzweren wordt vergroot. 

Eiwitten voor opbouw en herstel

De eiwitten in Fibra die uit voornamelijk uit de luzerne komen zijn van hele hoge kwaliteit. Dit betekent dat ze goed gebruikt kunnen worden om spieren op te bouwen. Eiwitten bestaan uit verschillende aminozuren. Uit deze aminozuren worden in het lichaam van het paard eiwitten gemaakt voor de groei en het herstel van spieren. Enkele aminozuren zijn de zogenaamde “essentiële” aminozuren. Deze moeten in de voeding aanwezig zijn omdat een paard/pony deze niet zelf kan aanmaken.

Enkele belangrijke zijn: lysine, methionine/systine, threonine en tryptofaan. 

Blijft jouw paard/pony achter in bespiering, train je wel regelmatig? Dan kan het voeren van Fibra hierbij helpen om hem mooi vol in zijn bespiering te krijgen!

 Tegen spierverzuring 

Omdat koper en zink van hetzelfde transportmechanisme gebruik maken zijn de juiste verhoudingen hierin erg belangrijk. Er moet voldoende koper opgenomen kunnen worden voor de opbouw van nieuw bindweefsel en het mobiliseren van ijzer. Dit is belangrijk is voor het transport en de zuurstofopname uit het bloed. Tijdens de training is dit belangrijk om verzuring tegen te gaan.

Tegen stijve spieren

Deze functioneren ook in combinatie en spelen een belangrijke rol in de spierstofwisseling en de bescherming van lichaamscellen. Wanneer je paard/pony wat stijver is kan het gehalte vitamine E in Fibra hierin ondersteunen. Juist wanneer je paard/pony beperkt op de weide staat of wanneer in de winterperiode de kwaliteit van het gras afneemt. Het gehalte vitamine E in hooi en voordroog wordt naarmate het langer ligt namelijk steeds minder.

 

Botvernieuwing, huid en weerstand

Vitamine A speelt een belangrijke rol in botvernieuwing, lichaamsgewicht, huid en weerstand en dit kan een paard niet zelf aanmaken. Op de natuurlijke manier haalt een paard/pony dit uit caroteen wat in de darm wordt omgezet in vitamine A. Caroteen komt voor in verse groene gewassen zoals gras. Wanneer een paarden/pony voornamelijk hooi/voordroog krijgt kan er in relatief korte tijd een tekort opgebouwd worden. 

Energie

De energie komt voornamelijk uit ruwe celstof en lijnzaadolie. Dat zijn energiebronnen waar een paard/pony goed mee overweg kan en welke langzaam vrijkomen. Hierdoor kan een paard/pony de training langer vol houden. Daarnaast bevat Fibra ook iets snelle energie uit de spelt en maisvlokken. Deze energiebronnen worden heel geleidelijk opgenomen in het verteringsstelsel van je paard/pony. Hierdoor veroorzaken ze geen pieken in de bloedsuikerspiegel. Wel voldoende energie maar ze worden er niet heet of ril van!

Heeft jou paard/pony toch wat explosieve energie nodig? Dan kun je eventueel naast Fibra een granenmix geven. Dit bevat veel zetmeel wat zorgt voor snelle energie!

 

Heb je een paard wat heet of ril wordt maar wel wat extra energie kan gebruiken? Voer dan wat extra lijnzaadolie bij.

Paardenvoeding met speciale ingredienten om verteringsproblemen en huidproblemen te verbeteren.

Boost de weerstand en het immuunsysteem!

De basis van onze twee voeders is hetzelfde alleen hebben we aan onze Anti-itch speciale ingrediënten toegevoegd. Deze ondersteunen de lever in de afvoer van afvalstoffen, brengen de darmflora in balans en bevatten extra vitamines die huid, vacht en hoeven ondersteunen. Fibra Anti-itch geeft de weerstand en het immuunsysteem een boost en kan wanneer dit nodig is als kuur worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan periodes van veranderingen waarbij je paard/pony extra ondersteuning kan gebruiken.

Persoonlijk advies

De hoeveelheid Fibra welke je paard nodig heeft is afhankelijk van de klasse, discipline en de behoeften van je paard/pony. Wil je persoonlijk advies vul dan ons voerformulier in.

Misschien ook interessant:

Fibra op bezoek bij ons verdeelpunt springstal Celebrity Stables 

Eiwit als bouwstof of energiebron? 

Fibra Anti-itch als kuur inzetten 

Energie in Fibra?!

Bestel eenvoudig en snel

1
Hoi, vertel waar kan ik je mee helpen?
Powered by