Fibra Paardenvoeders

Over Fibra 

Daarom Fibra

Voeren uit respect voor de natuur van je paard

  • Fibra vult alles aan wat een paard nodig heeft naast voldoende ruwvoer. Er hoeft daarom geen brok of muesli bijgevoerd te worden. Fibra bevat niet enkel de vitaminen en mineralen maar ook spoorelementen, aminozuren, vetzuren en andere nutriënten.
  • Fibra bevat geen vulstoffen, Door we geen overbodige grondstoffen te gebruiken zoals bijvoorbeeld melasse en bepaalde nutriënten, zoals ijzer, worden bewust zo laag mogelijk gehouden omdat deze bij grote hoeveelheden een ballast voor het lichaam kunnen vormen.
  • Laag in suiker- en zetmeelgehalte is Fibra. Ook paarden die gevoelig zijn voor suiker en zetmeel kun je gerust voor meer energie meer Fibra voeren. 
  • Fibra is zowel geschikt voor paarden die geen arbeid leveren als voor paarden die moeten presteren. Op het moment dat een paard inspanningen moet leveren gaat de behoefte omhoog. Een paard heeft dan een hogere behoefte aan energie maar ook aan eiwitten (bouwstenen van spieren) vitaminen, mineralen, spoorelementen en vetzuren. Door meer Fibra te voeren kan worden voorzien in de behoefte van een sportpaard.
  • Het voedingsadvies van Fibra houdt niet alleen rekening met het arbeidsniveau van jouw paard, maar ook met de soort en hoeveelheid ruwvoer die het paard krijgt. Een paard dat enkele plakjes hooi op een dag krijgt, heeft een andere behoefte dan een paard dat onbeperkt voordroog kuil kan eten. Het advies houdt rekening met 7 verschillende ruwvoersoorten en 3 verschillende hoeveelheden zodat je de Fibra-gift perfect kan afstemmen op het ruwvoerrantsoen van jouw paard.
  • Fibra is erg smakelijk, onder andere door de timothee, en wordt daarom zeer goed gegeten.
  • Veel volume en structuur, niet alleen de samenstelling maar ook de structuur draagt bij aan een betere gezondheid en weerstand van jouw paard. Door de structuur doet een paard lang over de opname van Fibra. Bezig zijn met eten is mentaal en fysiek gezond voor een paard. Op Fibra wordt veel gekauwd. Veel kauwen is uiteraard goed voor het gebit maar bevordert ook de speekselproductie. Dat zorgt weer voor een beter begin van de vertering. Daarnaast helpt speeksel bij het behoud van een normale zuurgraad in de maag. De structuur en het volume geeft veel prik voor de darmen en zo worden de darmen geactiveerd om hun werk goed te doen. 
  • Continu ontwikkelen en verbeteren. Door veel contact te houden met Fibra gebruikers blijven wij op de hoogte van de resultaten in de praktijk. Daarnaast blijven wij ons verdiepen in paardenvoeding en houden wij de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en onderzoeken nauwlettend in de gaten. Op basis van de verzamelde gegevens passen wij Fibra wanneer nodig aan.
  • Uiteraard zijn wij als producent van Fibra GMP-gecertificeerd (Good Manufacturing Practice). Dit betekent dat wij voldoen aan alle wettelijke eisen die gesteld worden aan de productie van paardenvoer.