Manege zonder Drempels

Ook het product, Fibra, sloot aan bij onze ideeën.

De pony’s van de Manege zonder Drempels zijn koudbloeden (tinkers en haflingers), dus hebben weinig voer nodig. Ze lopen onder een huifbed, wat betekent dat ze alleen maar hoeven te stappen wat niet veel energie kost. Veel paardenvoer hebben ze dus niet nodig, maar ze moeten wel voldoende vitaminen en mineralen krijgen. De pony’s lopen in een paddock paradise; ze lopen 24 uur buiten en krijgen veel hooi uit slowfeeders, zodat ze lang kunnen kauwen.

We zijn lang zoekende geweest naar goed krachtvoer; voor ons is het belangrijk dat ze niet te dik worden, bovendien zijn een paar van onze paarden gevoelig voor bevangenheid.

Op een gegeven moment kwamen we in contact met Inge; haar kennis over paardenvoeding sprak ons enorm aan. Ook het product, Fibra, sloot aan bij onze ideeën: ze moeten er goed op kauwen. De pony’s doen het er goed op; ze zien er fantastisch uit en zitten lekker in hun vel."

Manege Zonder Drempels wil kinderen en volwassenen met Ernstig MeervoudigeBeperkingen (EMB) plezier en ontspanning bieden door huifbedritten te verzorgen en appartementen in te richten voor vakanties van hen met hun ouders en/of begeleiders.

Ernstig Meervoudig Beperkte kinderen en volwassenen zijn vaak niet in staat om zelfstandig op een paard te zitten. De huifbedden van de Manege zonder Drempels zijn speciaal voor hen ontworpen door Johan Roelofsen. In een rijdend frame lopen twee paarden naast elkaar. Direct boven de paarden is een ligdoek gespannen dat hun ruggen net raakt. Hierdoor is er direct contact tussen de berijder en de paarden. Het voelt warm aan en het ruikt lekker en het stimuleert allerlei lichaamsfuncties. Bovendien zorgen de medewerkers van Manege zonder Drempels voor een goede positionering en ondersteuning van het lichaam. De willekeurige bewegingen van de paardenruggen zorgen voor een ontspannende massage.

Manege Zonder Drempels

Lees meer op de website: www.manege-zonder-drempels.nl