\e07a

Wanneer overstappen op de Fibra Anti-itch?

Fibra Paardenvoeders

 

Naar nieuwsoverzicht

Overstappen Anti-itch

Wanneer je paard/pony last heeft van zomereczeem is het aan te raden om op tijd over te stappen op de ons Fibra Anti-itch voer.

We adviseren om ruim een maand voordat de insecten actief worden te beginnen. Dan kunnen de speciale ingrediënten in de Anti-itch er namelijk voor zorgen dat de darmflora van je paard/pony in balans wordt gebracht, afvalstoffen en schadelijke stoffen worden afgevoerd.  De weerstand en het immuunsysteem zijn dan optimaal ondersteund en het lichaam is schoon. Door het hoge omega 3 en de extra vitamines B12 en D3 kunnen vervolgens eventuele ontstekingen en allergische reacties zo veel mogelijk geremd worden.

Hierdoor is het lichaam beter bestand tegen invloeden van buiten af en zal jouw paard/pony zo min mogelijk jeuk hebben dit voorjaar en zomer!

 

Wanneer worden de insecten weer actief?

Helaas kunnen we hier geen vast antwoord op geven. Insecten zijn actief wanneer de tempraturen dag en nacht boven de 10 graden blijven. Om een inschatting te maken wanneer dit ongeveer het geval zal zijn, hebben we gekeken naar de temperaturen van de afgelopen jaren. (bekijk hier een overzicht ) Hieruit kunnen we opmaken, dat vanaf april de tempraturen in Nederland stabiel boven de 10 graden blijven. Daarom adviseren we om eind februari begin maart over te stappen op de Fibra Anti-itch.

Nieuwe voerberekening?

Om de speciale ingrediënten in de Anti-itch optimaal hun werk te laten doen, raden we je aan om minimaal 240 gram per 100 kg. lichaamsgewicht te voeren. Twijfel jij hoeveel Anti-itch jouw paard/pony nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijke advies.

 

Oorzaken jeuk

Jeuk en huidproblemen worden met name veroorzaakt wanneer het lichaam van een paard/pony moeite heeft zichzelf te reinigen en hierdoor ook de huid te reinigen.

Dat is onder andere ook de oorzaak van zomer eczeem/ staart en manen eczeem. Het speeksel van het mugje komt in de huid van het paard en het paard met een te hoog afvalstoffen niveau kan dit niet afvoeren, het blijft zitten, er ontstaat een ontsteking, dat gaat jeuken en het paard/pony gaat schuren.

Voorkomen van jeuk

Dan is de vraag, hoe voorkom je een hoog afvalstoffen niveau in het bloed? Hiervoor kun je met een aantal factoren rekening houden. Ten eerste de voeding van je paard/pony moet uit natuurlijke producten met zo min mogelijk ballast stoffen bestaan. Verder moeten het producten zijn die een paard/pony goed kan verteren en die het ook goed kan gebruiken. Geen onnodige toevoegingen zoals suiker en teveel moeilijk afbreekbaar zetmeel. Daarnaast kun je zorgen dat het verteringsstelsel optimaal werkt waardoor de producten goed afgebroken. Een ander voordeel van een goed werkend verteringsstelsel is dat er via de darmen al meer afval stoffen worden afgevoerd en de nutriënten in het voer zo efficiënt mogelijk worden opgenomen.

Naast het krachtvoer heeft het ruwvoer en gras ook invloed op het afvalstoffen niveau in het bloed. Hier zitten namelijk meer of minder suikers in. In rijk hooi of voordroog wat er licht groen en fijn uitziet, zit naar alle waarschijnlijkheid meer suiker dan grof stengelig ruwvoer met een gele kleur. Ook het tijdstip van maaien heeft heel veel invloed op het suiker gehalte.
Heb je het vermoeden dat jouw ruwvoer erg rijk is of mag je paard/pony wel wat afvallen? Dan kun je de helft van je ruwvoer vervangen voor stro. Stro bevat geen suiker en heeft heel veel structuur wat weer zorgt voor een actief verteringsstelsel. Bouw de hoeveelheid stro heel langzaam op en voer niet meer dan 50% van het totale ruwvoer aan stro. Daarnaast is het beter het stro altijd tegelijk met het andere ruwvoer te voeren.

(Voorjaars)Gras

Vers gras heeft in verhouding ook een hoog suiker gehalte. Helemaal wanneer in het voorjaar het gras weer gaat groeien. Dan stijgen de tempraturen namelijk en door meer zonlicht maar koude nachten bevat het gras met name in de ochtend veel suikers/ fructaan. Een handig hulpmiddel om dit in de gaten te houden is de fructaan index van hoefnatuurlijk.nl

Schuurt je paard/pony toch?

In 20% van de gevallen Fibra Anti-itch DE oplossing en zijn de paarden/pony’s geheel van de jeuk af! Bij de anderen scheelt het maar gaat de jeuk niet geheel weg. 

Zoals we al besproken hebben is zomereczeem is een factoren ziekte, dat betekend dat er meerdere factoren zijn die resulteren in meer of mindere mate uiten van symptomen (jeuk) bij paarden met zomereczeem. Zo speelt de mate van allergie (genetisch aanleg), voer, management en de omgeving een rol. Echter kun je soms niet alle factoren optimaal krijgen, bijvoorbeeld het beweiden, het suiker percentage in je ruwvoer of de omgeving waar je paard/pony staat. Open water of bosgebied in de buurt hebben ook invloed.

Omdat het niet mogelijk is om alle paarden en pony’s van de jeuk af helpen en een paard/pony ook zonder dat hij/zij zomereczeem heeft wel eens een keertje schuurt hebben we Fibra Anti-itch crème ontwikkeld. Fibra Anti-itch crème houdt de mugjes op afstand, neemt de jeuk weg en verzacht en herstelt de huid van je paard. Met Fibra Anti-itch crème  doorbreek je de ”jeukcirkel”!

Bestel eenvoudig en snel

1
Hoi, vertel waar kan ik je mee helpen?
Powered by