Wat eten de paarden in Tokio?

Fibra Paardenvoeders

 

Naar nieuwsoverzicht

Wij vroegen ons af wat voor ruwvoer producten zijn er beschikbaar in Tokio en hoe wordt dit geregeld? Aanvullend voer kan natuurlijk veel makkelijker door ruiters en grooms zelf worden meegenomen. Maar ook voor topsport paarden blijft ruwvoer natuurlijk het belangrijkste en grootste gedeelte van het rantsoen.

Kentucky Equine Research

Om erachter te komen hoe dit zit hebben we informatie ingewonnen. Zo kwamen we bij de partij die dit op vele internationale evenementen regelt. Kentucky Equine Research deed dit ook al bij zes Olympische spelen en ook nu weer in Tokio.

De spelen in Tokio hadden echter enkele unieke uitdagingen vertellen ze in een artikel op hun website. Ten eerste was er een heel jaar uitstel vanwege COVID.  Daarbij zijn er doordat het een compact terrein is maar beperkte opslagmogelijkheid en Japan heeft unieke import eisen voor landbouwproducten.

Timothee hooi & luzerne

Voor de paarden is er zowel eerste als tweede snede Timothee hooi en luzerne van Anderson hay and grain uit Washington beschikbaar. Verder is er ook verpakt haylage uit New Zeeland en Litouwen. Uit ervaring blijkt echter dat de meeste paarden Timothee hooi gevoerd zullen krijgen. Omdat Timothee hooi voor de paarden in Europa enigszins nieuw is hebben ze ruim voor de spelen al hooi naar Europa getransporteerd. Hierdoor konden de paarden eraan wennen en worden smakelijkheids- en spijsverteringsproblemen voorkomen.

Dit was hiervoor nog nooit gedaan, wat ons verbaasde omdat ruwvoer zo belangrijk is!

Darmflora

Om optimaal te kunnen presteren moet de darmflora in balans zijn. Bij wisselingen in  voedselbronnen heeft deze tijd nodig om zich aan te passen. Helemaal natuurlijk na een lange en vermoeiende reis.

Naast het verstrekken en het leveren van ruwvoer biedt het Equine Research centrum ook haar onderzoekscapaciteiten aan om te adviseren in het voedingsprofiel van het hooi.

Glucose en insuline reactie onderzocht

Zo beoordeelde het onderzoeksteam de verteerbaarheid, glucose en de insulinereacties van paarden na opname. Deze informatie helpen paardenmanagers om de kwaliteit en het energieniveau van het hooi in te schatten. Kijk hier een filmpje hoe dit wordt onderzocht!

Olympische spelen

De Olympische spelen zullen vrijdag 23 juli beginnen en duren tot 8 augustus duren. Daarna zullen de Paralympische spelen volgen tot 5 September. De wedstrijden vinden plaats op twee plaatsen, het Baij Koen Equistrian Park en de Sea Forest crosscountry op een eiland in Tokyo Bay.

Vond jij dit artikel interessant?? Deel het dan via facebook met je vrienden!

Bestel eenvoudig en snel