Fibra Paardenvoeders

FAQ

Meest gestelde Fibra vragen

Hoe kan ik Fibra het beste bewaren?

We adviseren om Fibra of direct uit de zak te voeren of per zak in schone voerton te storten die je goed kunt afsluiten. Zo blijft het mooi droog en zal de mix niet veranderen van samenstelling.

De baaltjes zelf kun je het beste ook van de grond af en/of in een bak bewaren. Want muizen vinden het helaas ook erg lekker!

Hoe lang kan ik Fibra bewaren?

Fibra is vanaf de productiedatum wettelijk gezien 6 maand houdbaar. Deze houdbaarheid moeten wij vermelden omdat tot die tijd de gehalten van de nutriënten gegarandeerd kunnen worden. Daarna kunnen ze langzaam terug lopen.

Echter wanneer jij de Fibra koel bewaard en zorgt dat de verpakking niet wordt aangevreten zodat het mooi droog en geseald blijft is het zeker na 6 maanden nog gewoon te voeren.

Bevat Fibra alle vitamines en mineralen die mijn paard/pony nodig heeft?

Jazeker! Fibra is een volledig aanvullend paardenvoeder. Het bevat alle vitaminen, mineralen, spoorelementen, aminozuren, vetzuren en andere nutriënten die je paard/pony nodig heeft naast voldoende ruwvoer. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je de juiste hoeveelheid voert. 

Alle nutriënten die je paard/pony nodig heeft en niet uit het ruwvoer kan halen hebben we zoveel mogelijk uit natuurlijke ingrediënten proberen te halen. Zo zijn we tot de structuurrijke samenstelling van Fibra gekomen bestaande uit luzerne, timothee, spelt, maisvlokken, wortelstukjes en koudgeperste lijnzaadolie.

Omdat we niet alle nutriënten uit geschikte natuurlijke grondstoffen konden halen hebben we ook een vitamine en mineralenkorrel toegevoegd aan onze Fibra. Deze vult alle vitaminen en mineralen aan en zorgt voor een juiste balans.

Bijvoorbeeld en heel belangrijk de mineraal verhoudingen van calcium,  fosfor en magnesium.

Hoeveel Fibra moet ik mijn paard/pony minimaal voeren?

De hoeveelheid Fibra die je paard/pony nodig heeft is van verschillende factoren afhankelijk:

  • De bodyconditie score
  • Hoeveel ruwvoer je paard/pony krijgt
  • Weidegang
  • Leeftijd
  • Gewicht en stokmaat?
  • Ras
  • Arbeid

Naast deze factoren heeft ook de mate van effectiviteit waarin jouw paard/pony nutriënten en voedingstoffen opneem invloed op de hoeveelheid. Echter is dit natuurlijk moeilijk vast te stellen en daarom is er in Fibra per nutriënt een veiligheidsmarge ingebouwd. Daarbij zijn er ook niet te hoge gehalten van bepaalde nutriënten toegevoegd omdat deze juist voor ballast kunnen zorgen.

Fibra Premium
De minimale hoeveelheid Fibra Premium die een volwassen paard/pony nodig heeft om in alle vitamines en mineralen te voorzien is 140 gram per 100 kg streefgewicht. Deze hoeveelheid kun je opbouwen naar de persoonlijke behoefte van je paard/pony. Is je paard of pony nog jong en in de groei dan heeft hij/zij meer nodig en raden we je aan om ons voerformulier in te vullen.  

Fibra Anti-itch
Bij de Anti-itch ligt de minimale hoeveelheid hoger omdat we zo kunnen garanderen dat de speciale ingrediënten optimaal hun werk kunnen doen. Hierbij adviseren we 240 gram per 100 kg streefgewicht.

Wil je persoonlijk voeradvies vul dan ons voerformulier in.

Hoeveel Fibra zit er in een voerschep?

In een normale (gele) voerschep gaat ongeveer 300 gram Fibra. Echter is het aan te raden wanneer je Fibra gaat voeren om dit de eerste paar keer even af te wegen. Door het volume ligt het gewicht heel erg aan hoeveel jij in een schep doet. 

 

Tip: Met een meelschep schep je Fibra veel makkelijk op!

Hoe stap ik over op Fibra?

Langzaam overschakelen van voer is altijd verstandig. De darmflora van je paard/pony heeft namelijk ongeveer 10 dagen nodig om zich aan te passen aan het nieuwe voer.

Vervang daarom gedurende ongeveer 3 à 4 dagen eerst ¼ van je huidige voer door ¼ van de Fibra gift. Daarna voer je een aantal dagen ½ van je oude voer en ½ van de Fibra. Dan een paar dagen ¼ oud en ¾ Fibra en daarna schakel je volledig over op Fibra.

Voer je huidige voer en Fibra altijd gemengd (niet ’s ochtends het 1 en ’s avonds het ander) anders zorg je juist voor meer onrust in de darmflora.

Ook is het aan te raden om de eerste paar keer te wegen hoeveel Fibra jij in een schep doet. Zo voer je niet per ongeluk te veel of te weinig. Voor je beeldvorming in een standaard voerschep gaat ongeveer 300 gram Fibra en in een standaard meelschep 500 gram.

Tip: Met een meelschep schep je Fibra veel makkelijk op!

Verdeelpunten 

Prijsstelling

€ 14,10 voor Fibra Premium en €21,10 voor Fibra Anti-itch. 

Onze verdeelpunten mogen zelf hun verkoopprijs bepalen omdat er in onze Fibra prijzen geen marge is berekend. We adviseren verdeelpunten echter wel om de prijs lager te houden dan wanneer je Fibra via onze webshop besteld. 

Ons systeem is anders maar wel eerlijk en transparant!

Zoek je verdeelpunt
Verdeelpunt worden?

Heeft u interesse om verdeler van Fibra te worden? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Webshop

Bezorgkosten

Wanneer je twee of meer potten crème besteld betaal je tot 30 potten € 3,95.

Bij 3 t/m 20 balen betaal je per baal €4,13 verzendkosten. Meer dan 20 balen worden op een pallet geleverd en hiervoor betaal je een vaste prijs van €64,15 

Bezorgdagen

Bestel je voor 12.00 uur de dag voor de leverdag in jouw provincie, dan wordt je bestelling de volgende dag nog bezorgt. 

Maandag: Brabant en Limburg

Dinsdag: Drenthe, Groningen, Friesland en Flevoland

Woensdag: Overijssel en Gelderland

Donderdag: Utrecht en Noord-Holland

Vrijdag: Zeeland en Zuid-Holland

De dag voordat je bestelling wordt geleverd ontvang je van ons een persoonlijk bericht wanneer je onze bezorger kunt verwachten. Tevens kun je dan ook persoonlijk contact opnemen met onze bezorger mocht je dan niet aanwezig zijn. 

Bezorging in België

Woon je in België? Dan kun je bij ons verdeelpunt Beatens Diervoeders bestellen. 

Persoonlijk contact over jouw bestelling

Alle bestellingen tot en met 20 stuks binnen Nederland (ex. de waddeneilanden) worden uitgeleverd op vaste dagen per provincie. Onze bezorger Frans neemt contact met jou op over de details van je levering. 

Ben je niet thuis? Geef dan aan waar onze bezorger je bestelling mag neerzetten. 

 

Feestdagen & vakanties 2022

LET OP! Wij bezorgen niet op:
Vrijdag 15 april 2022: Goede Vrijdag
Maandag 18 april 2022: Tweede Paasdag
Woensdag 27 april 2022: Koningsdag
Donderdag 26 mei 2022: Hemelvaartsdag
Maandag 6 juni 2022: Tweede Pinksterdag
Maandag 25 juli 2022 tot en met vrijdag 29 juli 2022: vakantie 
Maandag 26 december 2022 tot en met vrijdag 30 december 2022: Kerst en oud en nieuw. 

Kantoor gesloten op: 
4 augustus t/m 23 augustus 

 

Verdeelpunten 

Prijsstelling

€ 14,10 voor Fibra Premium en €21,10 voor Fibra Anti-itch. 

Onze verdeelpunten mogen zelf hun verkoopprijs bepalen omdat er in onze Fibra prijzen geen marge is berekend. We adviseren verdeelpunten echter wel om de prijs lager te houden dan wanneer je Fibra via onze webshop besteld. 

Ons systeem is anders maar wel eerlijk en transparant!

Zoek je verdeelpunt
Verdeelpunt worden?

Heeft u interesse om verdeler van Fibra te worden? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Mestwater bij je paard

Het kan toeval zijn maar de afgelopen week kregen meerdere voervragen over mestwater bij paarden. Daarom gaan we hier in deze blog dieper op in. Verschil tussen mestwater en diarree Als eerst is het goed om het verschil tussen mestwater en diarree te benoemen. Bij...

Kuur Anti-itch, waarom NU?

Het lichaam van een paarden en pony’s is in de herfstperiode flink aan het werk. Er vinden allerlei veranderen plaats die invloed hebben en met name zwakkere paarden/pony’s kunnen dan wat extra ondersteuning gebruiken. Onze Anti-itch is speciaal ontwikkeld om het...

Wanneer overstappen van Anti-itch naar Premium?

Officieel begint de herfst op 23 september en zou je verwachten dat de temperaturen nu wel beginnen te dalen. Echter blijft het volgens de voorspellingen nog wel even rond de 20 graden! Maar eigenaren met een paard of pony die gevoelig is voor insectenbeten kijken...

Uitleg over de speciale ingrediënten van Fibra Anti-itch

Fibra Anti-itch is ontwikkeld met in de basis onze Fibra Premium, net als de Premium voorziet het in alle vitaminen, mineralen en spoorelementen welke je paard/pony naast het ruwvoer nodig heeft. Aan de Anti-itch hebben we echter nog speciale ingrediënten toegevoegd...

Fibra Anti-itch als kuur inzetten

De speciale ingrediënten van Fibra Anti-itch zorgen voor een schoner lichaam door het binden van schadelijke- en afvalstoffen, het ondersteunen van de lever en het in balans brengen van de darmflora. Hierdoor wordt ook het immuunsysteem ondersteund en de weerstand...

Hoefbevangenheid, een gevaar ook in het najaar!

In de herfst liggen er verschillende gevaren op de loer, maar wist je dat je er ook een verhoogde kans is op hoefbevangenheid? Verandering gras In het voorjaar gaat het gras harder groeien waardoor het rijk is aan vocht, koolhydraten zoals suiker en zetmeel maar nog...

Mycotoxines onder de loep

Op Equiday stelden we de vraag: worden mycotoxines geproduceerd door schimmels?   We merkten dat verschillende bezoekers niet wisten wat mycotoxines waren. Daarom willen we hier meer informatie over geven. Wat zijn mycotoxines? Mycotoxines zijn giftige...

Bestel eenvoudig en snel

1
Hoi, vertel waar kan ik je mee helpen?
Powered by