Fibra Paardenvoeders

FAQ

Meest gestelde Fibra vragen

Hoe kan ik Fibra het beste bewaren?

We adviseren om Fibra of direct uit de zak te voeren of per zak in schone voerton te storten die je goed kunt afsluiten. Zo blijft het mooi droog en zal de mix niet veranderen van samenstelling.

De baaltjes zelf kun je het beste ook van de grond af en/of in een bak bewaren. Want muizen vinden het helaas ook erg lekker!

Hoe lang kan ik Fibra bewaren?

Fibra is vanaf de productiedatum wettelijk gezien 6 maand houdbaar. Deze houdbaarheid moeten wij vermelden omdat tot die tijd de gehalten van de nutriënten gegarandeerd kunnen worden. Daarna kunnen ze langzaam terug lopen.

Echter wanneer jij de Fibra koel bewaard en zorgt dat de verpakking niet wordt aangevreten zodat het mooi droog en geseald blijft is het zeker na 6 maanden nog gewoon te voeren.

Bevat Fibra alle vitamines en mineralen die mijn paard/pony nodig heeft?

Jazeker! Fibra is een volledig aanvullend paardenvoeder. Het bevat alle vitaminen, mineralen, spoorelementen, aminozuren, vetzuren en andere nutriënten die je paard/pony nodig heeft naast voldoende ruwvoer. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je de juiste hoeveelheid voert. 

Alle nutriënten die je paard/pony nodig heeft en niet uit het ruwvoer kan halen hebben we zoveel mogelijk uit natuurlijke ingrediënten proberen te halen. Zo zijn we tot de structuurrijke samenstelling van Fibra gekomen bestaande uit luzerne, timothee, spelt, maisvlokken, wortelstukjes en koudgeperste lijnzaadolie.

Omdat we niet alle nutriënten uit geschikte natuurlijke grondstoffen konden halen hebben we ook een vitamine en mineralenkorrel toegevoegd aan onze Fibra. Deze vult alle vitaminen en mineralen aan en zorgt voor een juiste balans.

Bijvoorbeeld en heel belangrijk de mineraal verhoudingen van calcium,  fosfor en magnesium.

Hoeveel Fibra moet ik mijn paard/pony minimaal voeren?

De hoeveelheid Fibra die je paard/pony nodig heeft is van verschillende factoren afhankelijk:

  • De bodyconditie score
  • Hoeveel ruwvoer je paard/pony krijgt
  • Weidegang
  • Leeftijd
  • Gewicht en stokmaat?
  • Ras
  • Arbeid

Naast deze factoren heeft ook de mate van effectiviteit waarin jouw paard/pony nutriënten en voedingstoffen opneem invloed op de hoeveelheid. Echter is dit natuurlijk moeilijk vast te stellen en daarom is er in Fibra per nutriënt een veiligheidsmarge ingebouwd. Daarbij zijn er ook niet te hoge gehalten van bepaalde nutriënten toegevoegd omdat deze juist voor ballast kunnen zorgen.

Fibra Premium
De minimale hoeveelheid Fibra Premium die een volwassen paard/pony nodig heeft om in alle vitamines en mineralen te voorzien is 140 gram per 100 kg streefgewicht. Deze hoeveelheid kun je opbouwen naar de persoonlijke behoefte van je paard/pony. Is je paard of pony nog jong en in de groei dan heeft hij/zij meer nodig en raden we je aan om ons voerformulier in te vullen.  

Fibra Anti-itch
Bij de Anti-itch ligt de minimale hoeveelheid hoger omdat we zo kunnen garanderen dat de speciale ingrediënten optimaal hun werk kunnen doen. Hierbij adviseren we 240 gram per 100 kg streefgewicht.

Wil je persoonlijk voeradvies vul dan ons voerformulier in.

Hoeveel Fibra zit er in een voerschep?

In een normale (gele) voerschep gaat ongeveer 300 gram Fibra. Echter is het aan te raden wanneer je Fibra gaat voeren om dit de eerste paar keer even af te wegen. Door het volume ligt het gewicht heel erg aan hoeveel jij in een schep doet. 

 

Tip: Met een meelschep schep je Fibra veel makkelijk op!

Hoe stap ik over op Fibra?

Langzaam overschakelen van voer is altijd verstandig. De darmflora van je paard/pony heeft namelijk ongeveer 10 dagen nodig om zich aan te passen aan het nieuwe voer.

Vervang daarom gedurende ongeveer 3 à 4 dagen eerst ¼ van je huidige voer door ¼ van de Fibra gift. Daarna voer je een aantal dagen ½ van je oude voer en ½ van de Fibra. Dan een paar dagen ¼ oud en ¾ Fibra en daarna schakel je volledig over op Fibra.

Voer je huidige voer en Fibra altijd gemengd (niet ’s ochtends het 1 en ’s avonds het ander) anders zorg je juist voor meer onrust in de darmflora.

Ook is het aan te raden om de eerste paar keer te wegen hoeveel Fibra jij in een schep doet. Zo voer je niet per ongeluk te veel of te weinig. Voor je beeldvorming in een standaard voerschep gaat ongeveer 300 gram Fibra en in een standaard meelschep 500 gram.

Tip: Met een meelschep schep je Fibra veel makkelijk op!

Verdeelpunten 

Prijsstelling

€ 16,50 voor Fibra Premium en €22,50 voor Fibra Anti-itch. 

Onze verdeelpunten mogen zelf hun verkoopprijs bepalen omdat er in onze Fibra prijzen geen marge is berekend. We adviseren verdeelpunten echter wel om de prijs lager te houden dan wanneer je Fibra via onze webshop besteld. 

Ons systeem is anders maar wel eerlijk en transparant!

Zoek je verdeelpunt
Verdeelpunt worden?

Heeft u interesse om verdeler van Fibra te worden? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Webshop

Bezorgkosten

Wanneer je twee of meer potten crème besteld betaal je tot 30 potten € 4,35 tot

Bestel je alleen Ruwvoermix balen? Bestel dan altijd 2,4 of 6 balen! Dan betaal je per baal €5,- bezorgkosten.
Heb je meerderen paarden? Bestel dan voordelig een pallet met 21 tot 80 balen, bezorgkosten zijn dan vast € 55,- 

Bezorginformatie

Wanneer je besteld wordt je pakket binnen 3 werkdagen verwerkt en verzonden. Je ontvangt dan een mailtje met tijdsplanning wanneer je het kunt verwachten.
Komt dit niet uit? Dan kun je een ander leveringsmoment kiezen of je kunt het ook ophalen bij een pick up point bij jouw in de buurt.

Bezorging in België

Woon je in België? Dan kun je bij ons verdeelpunt Beatens Diervoeders bestellen. 

Persoonlijk contact over jouw bestelling

Heb je een wens of opmerking voor het bezorgen van jouw bestelling? Geef dit dan persoonlijke aan ons door in het notificatie vakje wanneer je besteld.
Wij geven je wensen door aan de bezorger!

 

Feestdagen & vakanties 2023

LET OP! Wij bezorgen niet op:
Vrijdag 7 april 2023: Goede Vrijdag
Maandag 10 april 2023: Tweede Paasdag
Woensdag 27 april 2023: Koningsdag
Donderdag 18 mei 2023: Hemelvaartsdag
Maandag 29 mei 2023: Tweede Pinksterdag 
Maandag 26 december 2023 tot en met vrijdag 30 december 2023: Kerst en oud en nieuw. 

Kantoor & voeradvies gesloten op:
4 augustus t/m 23 augustus 2023

 

Bestel eenvoudig en snel