Fibra Paardenvoeders

Over Fibra Paardenvoeders

Daarom Fibra

 • Fibra vult alles aan wat een paard nodig heeft naast voldoende ruwvoer. Er hoeft daarom geen brok of muesli bijgevoerd te worden. Fibra bevat niet enkel de vitaminen en mineralen maar ook spoorelementen, aminozuren, vetzuren en andere nutriënten.
 • Fibra vormt geen ballast voor het lichaam door geen vulstoffen of overbodige grondstoffen te gebruiken zoals bijvoorbeeld melasse. Bepaalde nutriënten, zoals ijzer, worden bewust zo laag mogelijk gehouden omdat deze bij grote hoeveelheden een ballast voor het lichaam kunnen vormen.
 • Door het lage suiker- en zetmeelgehalte is Fibra erg veilig voer.
 • Fibra is zowel geschikt voor paarden die geen arbeid leveren als voor paarden die moeten presteren. Op het moment dat een paard inspanningen moet leveren gaat de behoefte omhoog. Een paard heeft dan een hogere behoefte aan energie maar ook aan eiwitten (bouwstenen van spieren) vitaminen, mineralen, spoorelementen en vetzuren. Door meer Fibra te voeren kan worden voorzien in de behoefte van een sportpaard.
 • Het voedingsadvies van Fibra houdt niet alleen rekening met het arbeidsniveau van jouw paard, maar ook met de soort en hoeveelheid ruwvoer die het paard krijgt. Een paard dat enkele plakjes hooi op een dag krijgt, heeft een andere behoefte dan een paard dat onbeperkt voordroog kuil kan eten. Het advies houdt rekening met 7 verschillende ruwvoersoorten en 3 verschillende hoeveelheden zodat je de Fibra-gift perfect kan afstemmen op het ruwvoerrantsoen van jouw paard.
 • Fibra is erg smakelijk, onder andere door de timothee, en wordt daarom zeer goed gegeten.
 • Niet alleen de samenstelling maar ook de structuur draagt bij aan een betere gezondheid en weerstand van jouw paard. Door de structuur doet een paard lang over de opname van Fibra. Bezig zijn met eten is mentaal en fysiek gezond voor een paard. Op Fibra wordt veel gekauwd. Veel kauwen is uiteraard goed voor het gebit maar bevordert ook de speekselproductie. Dat zorgt weer voor een beter begin van de vertering. Daarnaast helpt speeksel bij het behoud van een normale zuurgraad in de maag. De structuur en het volume geeft veel prik voor de darmen en zo worden de darmen geactiveerd om hun werk goed te doen. Een gezond verteringsstelsel zorgt voor een betere weerstand.
 • Fibra Anti-itch kan ingezet worden bij veel verschillenden problemen. De mycotoxinebinders, levende gisten, biergist, betaglucanen, extra vitamine B12, antioxidanten en omega3 doen van binnenuit actief hun werk.
 • Door veel contact te houden met Fibra gebruikers blijven wij op de hoogte van de resultaten in de praktijk. Daarnaast blijven wij ons verdiepen in paardenvoeding en houden wij de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en onderzoeken nauwlettend in de gaten. Op basis van de verzamelde gegevens passen wij Fibra wanneer nodig aan.
 • Al jaren staat Fibra Premium op nummer 1 als best beoordeelde paardenvoer van Nederland op de onafhankelijke vergelijkingssite voor paardenvoeders voervergelijk.nl met een 9,5! Fibra Anti-itch wordt op deze site zelfs beoordeeld met een 9,8 alleen is het aantal beoordelingen nog te laag om in het klassement te worden opgenomen.
 • Uiteraard zijn wij als producent van Fibra GMP-gecertificeerd (Good Manufacturing Practice). Dit betekent dat wij voldoen aan alle wettelijke eisen die gesteld worden aan de productie van paardenvoer.

 

Het ontstaan

Tijdens mijn studie, stages en werk in de paarden in binnen- en buitenland heb ik veel gezien en geleerd over paardenvoer en paarden voeren. Ik zag echter overal dezelfde problemen en het viel mij op dat de producten op de paardenvoermarkt heel ver weg staan van wat een paard in de natuur eet. Hierdoor ontstond het idee om een paardenvoer te ontwikkelen wat het paard weer dichter bij zijn natuur brengt om op die manier een bijdrage te leveren aan gezondheid en welzijn van het paard.

Ruwvoer is de basis van een paardenrantsoen en lijkt uiteraard het meest op het rantsoen in de natuur. Daarom hebben we eerst gekeken wat wij in Nederland aan ruwvoer voeren en wat daar in zit. Hiervoor hebben we honderden ruwvoeranalyses op een rij gezet. Alle analyses waren afkomstig van ruwvoeders die aan paarden in Nederland gevoerd werden. We hebben onderscheid gemaakt in 7 verschillende soorten ruwvoer, namelijk: grof, gemiddeld en fijn hooi, grof, gemiddeld en fijn voordroog en gras.

Daarna hebben we gekeken naar wat een paard eigenlijk nodig heeft. Daaruit bleek dat ruwvoer helaas niet meer in alles kan voorzien wat een paard nodig heeft. Bepaalde nutriënten moeten daarom door aanvullend voer aangevuld worden. In 2012 kwamen Dr. Ir. David van Doorn en Dr. Henk Everts (Afd. Voeding, Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht) tot dezelfde conclusie: een paard op een rantsoen van enkel ruwvoer loopt tekorten op!

In de natuur had het paard veel meer variatie in het rantsoen dan wat ons huidige ruwvoer biedt. Daarnaast raakt onze bodem steeds meer uitgeput waardoor de nutritionele- of voedingswaarde van het ruwvoer steeds minder wordt.

Toen zijn wij gaan kijken met welke natuurlijke en voor paarden geschikte grondstoffen we deze benodigde nutriënten bij elkaar konden krijgen. Zo zijn we op de samenstelling van Fibra gekomen: Luzerne, timothee, spelt, maisvlokken, wortelstukjes, en lijnolie. Iedere grondstof zit in die vorm in Fibra dat het geschikt is voor het paard. Wil je meer lezen over de grondstoffen van Fibra, klik dan hier.

Omdat we niet alle benodigde gehalten nutriënten uit geschikte grondstoffen konden halen en omdat we er uiteraard voor moesten zorgen dat alle verhoudingen kloppen hebben we een vitamine-mineralenkorrel toegevoegd. Deze vult bepaalde vitaminen en mineralen aan die niet voldoende uit de grondstoffen van Fibra gehaald kunnen worden. Daarnaast zorgt het voor een juiste balans tussen de mineralen waarvan de meest bekende uiteraard de calcium – fosfor – magnesium is.

Wij zijn er van overtuigd dat het het beste is voor een paard om zo veel mogelijk nutriënten uit natuurlijke producten te laten komen en zo min mogelijk toe te voegen door middel van een premix of losse vitaminen of mineralen. Je kan dit vergelijken met een vitamine supplement voor mensen, het is gezonder om fruit en groente te eten dan een supplement te slikken.

Daarnaast heeft de structuur van Fibra en het grote volume nog meer gezondheidsvoordelen. Een paard doet hierdoor erg lang over de opname. Bezig zijn met eten is sowieso gezond voor een paard maar je kan je voorstellen dat er daardoor ook veel gekauwd wordt. Veel kauwen is uiteraard goed voor het gebit maar bevordert ook de speekselproductie. Dat zorgt weer voor een beter begin van de vertering en daarnaast helpt speeksel bij het behoud van een normale zuurgraad in de maag. De structuur en het volume geeft veel prik voor de darmen en zo worden de darmen geactiveerd om hun werk goed te doen. Een gezond verteringsstelsel zorgt voor een betere weerstand.

Zo is Fibra ontstaan en ondertussen is het uitgegroeid tot een enorm goed gewaardeerd merk. Het is geweldig om te zien dat Fibra in de praktijk ook daadwerkelijk haar doel waarmaakt. Wij zijn dan ook super trots op Fibra!

“Fibra, voeren uit respect voor de natuur van jouw paard!”

1
Hoi, vertel waar kan ik je mee helpen?
Powered by