Nieuwe samenstelling Fibra Premium Ruwvoermix!

Fibra Paardenvoeders

 

Naar nieuwsoverzicht

Had jij het al meegekregen? Onze Fibra Premium is veranderd van samenstelling. In deze blog graag willen we hier graag meer informatie over geven. 

Zonder maisvlokken

Om te beginnen zat er in de Fibra Premium altijd maar een kleine hoeveelheid maisvlokken. Deze waren geplet en hitte ontsloten waardoor ze voor de meeste paarden goed verteerbaar waren. En er was natuurlijk ook een voedingswaardige reden waarom ze in onze Ruwvoermix zaten.  Maisvlokken bevatten essentiële vetzuren, vitamine A, snelle energie, structuur en paarden vinden ze smakelijk. 

Echter omdat het lastig is om te bepalen hoeveel zetmeel een paard of pony kan opnemen hebben we besloten de maisvlokken uit ons mix te halen. Hierdoor is onze Fibra Premium voor meer paarden en pony’s geschikt en veilige te voeren. 

Hoeveel lager is het zetmeel gehalte nu?

De nieuwe samenstelling bevat maar 8% zetmeel in de totale Ruwvoermix! Dit was daarvoor 18%. 

Meer structuur

Door de maisvlokken eruit te halen moest het volume hiervan natuurlijk worden opgevangen. We hebben ervoor gekozen om het aandeel Timothee en Luzerne te verhogen waardoor de Ruwvoermix nog meer structuur en ruwe celstof bevat.
Omdat dit wel duurdere grondstoffen zijn hebben we de prijs helaas wel iets moeten verhogen voor de nieuwe samenstelling. 

Geplette spelt  

Waarom niet een geheel graanvrije mix? Dit omdat we erin geloven dat het voor een paard het gezondst is om zoveel mogelijk vitamines, mineralen en spoorelementen uit natuurlijk grondstoffen te halen. Spelt bevat zes van de acht essentiële aminozuren die in het lichaam de productie van hormonen activeert en onmisbaar zijn om zich gelukkig en blij te kunnen voelen. Nog een belangrijk voordeel zijn haar goede vetten. Spelt bevat hoogwaardige onverzadigde vetzuren, belangrijke bouwstoffen voor de celwanden en zenuwen.

De stevige hulsjes en vliesjes die om de speltkorrel zitten leveren veel “prik” voor de darmen welke zo geactiveerd worden hun werk goed te doen. Door alle vliesjes komt het zetmeel maar langzaam vrij en zorgt het daarom niet voor een snelle piek in de bloedsuikerspiegel.  Snelle pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel zijn voor een paard. Voor een betere verteerbaarheid is de spelt nog wel geplet en hitte bewerkte spelt is wel geplet om te voorkomen dat onafgebroken zetmeel doorstroomt naar de dikke darm. Dat is namelijk niet wenselijk omdat onafgebroken zetmeel een voedingsbron is voor slechte bacteriën in de dikke darm en daarmee de balans in de darmflora kan verstoren.

Grondstoffen in de Ruwvoermix uitgelegd 

  •  Luzerne: Luzerne bevat een hoog gehalte natuurlijke vitaminen A, B, en E, biotine, mineralen, essentiële aminozuren en sporenelementen.
  •  Timothee: zeer geschikt ruwvoer voor paarden vanwege het lage fructaangehalte (suiker) en goede structuur. Natuurlijke gezonde smaakmaker.
  •  Spelt: In tegenstelling tot haver, gerst en tarwe is spelt niet onderhevig geweest aan cultuurtechnische verbeteringen; het bevindt zich nog in de oervorm. Bevat van nature veel vitaminen, mineralen en spoorelementen en levert “prik”.
  •  Wortelvlokken: Wortelvlokken bevatten veel natuurlijke provitamine A (Betacaroteen) die door paarden en pony’s omgezet kan worden in vitamine A.
  •  Lijnzaadolie: Lijnzaadolie is een zeer hoogwaardige olie die veel essentiële vetzuren bevat. Deze vetzuren dragen onder meer bij aan een goed zenuw- en sterk bottenstelsel en een glanzende vacht.
  •  Vitaminen- en mineralenkorrel: Vult de vitaminen en mineralen aan tot het benodigde hoeveelheid en zorgt voor de juiste balans tussen alle nutriënten.

Ben jij benieuwd naar de nieuwe Premium?

Neem dat gerust contact op met ons voor meer informatie of bestel NU een gratis proefzakje met code GRATIS23! 

Persoonlijk voeradvies ontvangen voor jouw paard?

 

Bestel eenvoudig en snel