Op bezoek bij springstal Celebrity Stables

Fibra Paardenvoeders

 

Naar nieuwsoverzicht

We nemen je mee op bezoek bij ons Fibra verdeelpunt Celebrity stables. Ilona en haar man Ernesto runnen een sport, training en handelsstal gespecialiseerd in springpaarden. Maar hebben ook een aantal dressuur- en Friese paarden op stal staan. Sinds 1 januari 2020 zijn ze trotse eigenaar van een supermooi paardencomplex in het Friese Boijl.

Bekijk hieronder de video waarin llona verteld over Celebrity Stables en hoe Fibra wordt ingezet bij al hun paarden van jong tot oud.  

Ernesto & Ilona

Als jongen van bijna 16 jaar kwam Ernesto naar Nederland. Na het winnen van de VDL Stud prijs in de Dominicaanse republiek mocht hij in de zomervakantie naar het bekende VDL Stud in Baers komen. Hij is daar blijven werken en heeft voor VDL Stud paarden getraind en uitgebracht. Tevens heeft hij in Nederland diverse studies afgerond.

Echter was zijn droom om een eigen bedrijf te starten in de paardenwereld!

Ook Ilona is van jongs af aan besmet met het paardenvirus. Ze heeft Diermanagement gestudeerd aan van Hall Larenstein en de opleiding Lympfe drainage bij de Blauwe Hengst gevolgd. Binnen het bedrijf is ze verantwoordelijk voor het gehele stalmanagement.

Waar Ernesto de paarden traint, uitbrengt op concours van 1.00 meter t/m 1.60 niveau en verantwoordelijk is voor de (inter)nationale handel. Is Ilona continu bezig hoe alle paarden zo optimaal mogelijk gemanaged kunnen worden. Zo kunnen ze als happy atlete presteren in de springring. Voeding is hier natuurlijk een belangrijk onderdeel van!

Fibra

Door haar oudere Friese merrie kwam Ilona bij Fibra terecht. Haar merrie had problemen met mok en zat niet goed in haar vacht. Toen raadde iemand haar Fibra aan. Dit is ze haar paarden altijd blijven voeren. Ernesto was in eerste instantie wat terughoudend. Maar toen Ilona één van zijn springpaarden die maar schraal bleef in zijn bespiering Fibra is gaan voeren was hij om! Nu krijgen alle paarden op stal, jong en oud Fibra bijgevoerd!

Ervaring

Jonge paarden en paarden die net binnenkomen op het bedrijf krijgen altijd eerst meer Fibra dan brok. Zeker de jonge paarden hebben niet zoveel snelle energie nodig. Pas wanneer het niveau hoger wordt en er meer explosieve energie nodig is wordt er wat sportbrok bijgevoerd en eventueel een granenmix of supplementen.

Meer informatie

Wil jij Fibra afhalen bij Celebrity stables in Boijl? Neem dan contact op met Ilona! Wil je persoonlijk voeradvies vul dan ons voerformulier in!

Psssst…. binnenkort delen we meer interessante en leuke video’s. Wil je niets missen? Volg ons dan!

Bestel eenvoudig en snel