Wanneer overstappen van Anti-itch naar Premium?

Fibra Paardenvoeders

 

Naar nieuwsoverzicht

Officieel begint de herfst op 23 september en zou je verwachten dat de temperaturen nu wel beginnen te dalen.

Echter blijft het volgens de voorspellingen nog wel even rond de 20 graden!

Maar eigenaren met een paard of pony die gevoelig is voor insectenbeten kijken stiekem uit naar het einde van de jeukperiode. We krijgen dan ook steeds vaker de vraag: ”Wanneer kan ik van de Anti-itch weer op de Premium overstappen?

 

Voorspelling

Helaas kunnen we hier geen vast antwoord op geven. Op dit moment adviseren we, om de Anti-itch door te blijven voeren. Pas wanneer de temperaturen dag en nacht stabiel onder de 10 graden blijven, het liefst ook met een keertje nachtvorst, kun je gerust overstappen naar de Premium. Om een inschatting te maken wanneer dit ongeveer het geval zal zijn, hebben we gekeken naar de temperaturen van de afgelopen jaren. Hieruit kunnen we opmaken, dat vanaf november de tempraturen in Nederland pas echt gaan dalen. Waarschijnlijk pas eind november/ begin december kun je overstappen. Zie hier een overzicht  van de gemiddelde temperaturen in Nederland door de jaren heen.

Overstappen op de Premium

Omdat de Premium de basis is van de Anti-itch kun je naadloos overstappen. Je hoeft de twee voeders dus niet eerst te mengen om de darmflora van je paard of pony eraan te laten wennen.

 

Nieuwe voerberekening?

Om de speciale ingrediënten in de Anti-itch optimaal hun werk te laten doen, raden we je aan om minimaal 240 gram per 100 kg. lichaamsgewicht te voeren. Van de Premium kun je afhankelijk van het ruwvoer dat je paard of pony krijgt eventueel ook wat minder voeren.

Aan de andere kant heeft je paard of pony in de koudere maanden vaak ook wat meer voedingstoffen nodig. Het gras groeit niet meer en niet iedereen heeft de mogelijkheid om overdag onbeperkt ruwvoer bij te voeren. Dan kan je paard of pony misschien juist wat meer Fibra gebruiken.

Twijfel jij over de hoeveelheid Fibra die je paard nodig heeft in de herfst en wintermaanden? Of wil je een keer overleggen over je voerbeleid? Neem dan gerust contact op, we denken graag met je mee!

Voeren op het oog

Natuurlijk is elk paard of pony anders, daarom is het naast een voeradvies altijd goed om naar je paard/pony te blijven kijken wat hij/zij nodig heeft. Een handige manier om de conditie te vergelijken is om één keer per maand een standfoto te maken.

TIP!

Eind februari, begin maart kunnen de temperaturen alweer boven de 10 graden komen. Voor paarden met zomereczeem is het daarom aan te raden om dan preventief weer te beginnen met Fibra Anti-itch.
De weerstand van je paard/pony krijgt dan een boost, de inwendige reiniging wordt bevorderd, de darmflora wordt in balans gebracht en eventuele schadelijke en afvalstoffen worden afgevoerd.  

Bestel eenvoudig en snel

1
Hoi, vertel waar kan ik je mee helpen?
Powered by