Wanneer overstappen van Anti-itch naar Premium?

Fibra Paardenvoeders

 

Naar nieuwsoverzicht

Officieel is de herfst al op 23 september begonnen en zou je verwachten dat de temperaturen nu wel beginnen te dalen.

Eigenaren met een paard of pony die gevoelig is voor insectenbeten kijken hier stiekem naar uit. Het einde van de ”jeukperiode”!

We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat het lastig is om te bepalen wanneer je het beste kunt overstappen van de Anti-itch naar de Premium. 

 

Voorspelling

Helaas hebben we geen glazenbol en kunnen we hier geen vast antwoord op geven. Op dit moment adviseren we, om de Anti-itch door te blijven voeren. Pas wanneer de temperaturen dag en nacht stabiel onder de 10 graden blijven (het liefst ook met een keertje nachtvorst) kun je gerust overstappen naar de Premium. Om een inschatting te maken wanneer dit ongeveer het geval zal zijn, hebben we gekeken naar de temperaturen van de afgelopen jaren. Hieruit kunnen we opmaken, dat vanaf de maand november de temperaturen in Nederland pas echt gaan dalen. Waarschijnlijk pas eind november/ begin december kun je overstappen. Zie hier een overzicht  van de gemiddelde temperaturen in Nederland door de jaren heen.

Kun je direct overstappen op de Premium?

Omdat de Premium de basis is van de Anti-itch kun je naadloos overstappen. Je hoeft de twee voeders dus niet eerst te mengen om de darmflora van je paard of pony eraan te laten wennen.

Ik voer nog geen Fibra Anti-itch, kan hier in deze periode nog mee starten?  

Zeker kan dat! Dit is juist een heel goed moment om je paard extra te ondersteunen. Tevens kun je al een beetje inschatten hoe je paard erop reageert. 

Moet ik dezelfde hoeveelheid blijven voeren?

Om de speciale ingrediënten in de Anti-itch optimaal hun werk te laten doen, raden we je aan om minimaal 200 gram per 100 kg. streefgewicht te voeren van de ruwvoermix en 60 gram per 100 kg streefgewicht van de Anti-itch Balancer. Van de Premium kun je afhankelijk van het ruwvoer dat je paard of pony krijgt, de arbeid welke hij/zij verricht eventueel ook wat minder voeren.

Aan de andere kant heeft je paard of pony in de koudere maanden vaak ook wat meer voedingstoffen nodig. Het gras groeit niet meer en niet iedereen heeft de mogelijkheid om overdag onbeperkt ruwvoer bij te voeren. Dan kan je paard of pony misschien juist wat meer Fibra Premium gebruiken.

Twijfel jij over de hoeveelheid Fibra die je paard nodig heeft in de herfst &  wintermaanden? Of wil je een keer overleggen over je voerbeleid? Vul dan ons voerformulier in en we geven je graag vrijblijvend advies.

Voeren op het oog

Natuurlijk is elk paard of pony anders, daarom is het naast een voeradvies altijd goed om naar je paard/pony te blijven kijken wat hij/zij nodig heeft. Een handige manier om de conditie te vergelijken is om één keer per maand een standfoto te maken.

TIP!

Eind februari, begin maart kunnen de temperaturen alweer boven de 10 graden komen. Begin dus op tijd met het voeren van onze Anti-itch ter ondersteuning van binnenuit. 

Bestel eenvoudig en snel